URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Iunie 2024, 15:27

Fetiță de 9 ani, jefuită în plină stradă, în Oradea!

Fetiță de 9 ani, jefuită în plină stradă, în Oradea! foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost jefuită miercuri, în plină zi, în Oradea. Tâlharul, un tânăr de 21 ani, a atacat-o în cartierul Nufărul şi i-a smuls plasa din mână. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, fetiţa a fost atacată în jurul orei 15, pe strada Constantin Noica din cartierul Nufărul. Tâlharul a bruscat-o şi i-a smuls din mână o plasă în care copila avea cărţi de şcoală şi cheile de acasă, iar apoi bărbatul a fugit.

Fetiţa şi-a alertat părinţii care au sunat la 112, iar în scurt timp agresorul a şi fost prins. Acesta nu mai avea, însă, "prada", de care se debarasase, probabil, fiindcă pentru el cărţile nu aveau valoare.

Cert este că agresorul, care se numeşte Samuel-Christopher Mihăilă şi are 21 ani, a fost reţinut, iar în aceeaşi zi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă. 

Solicitarea procurorilor a fost admisă.

Judecătoria Oradea a dispus ca Mihăilă să fie trimis după gratii pentru 30 zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii orădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
https://adevarul.ro/economie/topul-celor-mai-sigure-cartiere-si-orase-din-2369630.html
Să moară propaganda de ciudă ::::::))))
Postat 21 Iunie 2024, 08:37 de Sandu2100
Aceste știri provoacă emoții puternice multor persoane
Ce fel de om să fii, ca să furi o plasă de la o fetiță de 9 ani?! Ce crezi tu că ar putea avea în acea plasă? Lingouri, teancuri de bani?! Omul clar are o problemă psihică dacă a ajuns la asemenea gest. Astfel de știri care provoacă asemenea emoții, aș vrea să știu și cum se termină, cu o sentință definitivă sau NUP. Ajung la închisoare? Pt cât timp? Muncă în folosul comunității? Vă rog să urmăriți cazul în continuare
Postat 21 Iunie 2024, 08:24 de Vio_427
Oraș de top sl siguranței cetățeanului ...
... care la fiecare săptămână înregistrează zeci de furturi tâlhării, violuri, crime și tot felul alte infracțiuni. Admimistrația piblică locală și cea județeană mai ales, habar nu are ce atribuțiuni i se impun prin lege, în materie de siguranță a cetățeanului. Bolojan crede că ATOP este doar o structură din subordine, făcută să dea unor apropiați indemnizații de mii și mii de lei într-un mandat.
Postat 21 Iunie 2024, 06:55 de KP
Jefuita in plina zi, in Oradea, ca-n codru
Va primisi si asta o mustrare verbala dar parnaie, nimic ?
Postat 20 Iunie 2024, 17:36 de Riviera
sandu2102
In capul tău Birta e de vină, tot el e de vină ca aveti 3 consilieri. Daca era Madar primar era mai rău.
Postat 20 Iunie 2024, 16:15 de Sandu2100
orasul lui sandu
Oradea e noul vaslui doar fara copaci si multe betoane
Postat 20 Iunie 2024, 15:39 de sandu2102
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON