URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2024, 18:10

Femeia din Sântandrei care și-a omorât fratele, strangulându-l cu o frânghie, a fost condamnată la 10 ani de închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luminița Leuca, femeia care și-a strangulat fratele, Alexandru, cu o frânghie pe un teren de lângă drumul Oradea - Sântandrei, a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare pentru infracțiunea de omor săvârșit asupra unui membru de familie.

Sentință a fost publicată pe scurt, joi, pe portalul instanțelor și nu este definitivă.

Completul din cadrul Tribunalului Bihor a adăugat pedepsei de 10 ani de închisoare și una complementară, de interzicere a unor drepturi, inclusiv acela de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani.

Sentința de joi poate fi atacată, prin apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Autoarea crimei se află și va rămâne în continuare în arest preventiv. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, crima s-a produs în seara de 7 februarie. Cei doi frați, Luminița și Alexandru, se plimbau pe pista de biciclete, de lângă drumul nou ce leagă Oradea de Sântandrei. La un moment dat, femeia îl trage pe bărbat pe câmpul de lângă și cad amândoi la pământ, imaginile fiind surprinse de camerele de supraveghere din zonă. 

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Cercetările au arătat că Luminița Leuca (49 de ani) a scos o frânghie din buzunarul hainei, și-a strangulat victima și a pus-o la pământ, oprindu-se doar după ce bărbatul (42 ani) a murit, se arată într-un extras din rechizitoriul procurorilor, făcut public, în această primăvară, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, la solicitarea BIHOREANULUI.

„La orele 21:46:35 inculpata A l-a îmbrâncit pe numitul B, fratele său, iar, ulterior, la orele 21:47:55, s-a deplasat cu acesta pe terenul din partea stângă a pistei de biciclete, unde, cu o frânghie pe care o avea asupra sa, în buzunarul hainei cu care era îmbrăcată, stând faţă în faţă cu victima, a strangulat-o, apoi a pus-o la pământ, cu fața în sus şi a strangulat-o în continuare, până ce aceasta nu s-a mai zbătut. După ce a constatat că victima nu mai respiră, a luat din posesia ei telefonul mobil, portmoneul şi 2 pachete de ţigări marca Chesterfield, toate aparținând victimei, cel mai probabil pentru împiedicarea/îngreunarea identificării acesteia. Inculpata a părăsit locul faptei la orele 22:07:48, având cu ea un obiect de culoare albă (o pungă din plastic) şi frânghia folosită la strangularea fratelui său şi s-a îndreptat spre localitatea Sântandrei. Victima a fost lăsată în stare de inconştienţă, fiind găsită a doua zi dimineață de un martor”, se explică în document.

După comiterea crimei, Luminița a mers acasă, iar a doua zi chiar s-a prezentat la serviciu. De acolo a fost și ridicată de anchetatori, după ce trupul fratelui ei Alexandru, a fost găsit în cursul dimineții de un trecător, care a sunat la 112.

Deși extrasul rechizitoriului nu precizează nimic despre motivul crimei, sursele ziarului au arătat la acea vreme că femeia şi celelalte două surori ale ei, ambele cu probleme serioase de sănătate, erau terorizate de fratele lor. 

Cei patru fraţi locuiau împreună într-un bloc din centrul comunei Sântandrei, iar cunoscuții spun că bărbatul le agresa frecvent, le ameninţa cu cuţitul și chiar le promisese că le omoară. Alexandru nu avea un loc de muncă, în schimb o forța pe Luminiţa - singura din familie care lucra - să îi cumpere băutură și ţigări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON