URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2024, 23:00

FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO)

FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
FC Bihor şi-a luat adio de la cupă, după ce a pierdut jocul de acasă cu CSM Reşiţa cu 1-3 (FOTO) Foto: FC Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor s-au oprit în faza de play-off a Cupei României, după ce, marţi, au cedat pe teren propriu, cu scorul de 1-3, în faţa formaţiei CSM Reşiţa.

Partida, care s-a desfăşurat la Stadionul Iuliu Bodola, a avut două reprize diametral opuse, cu orădenii câştigând prima parte cu 1-0 și apoi cu reşiţenii care au marcat toate cele trei goluri în partea a doua.

Unicul gol al formaţiei roş-albastre a fost marcat de atacantul Andreas Chiriţoiu, în minutul 27.

O primă repriză bună

Spre deosebire de meciurile anterioare, de această dată fotbaliştii bihoreni au început mai bine jocul şi chiar au reuşit să marcheze primii.

Prima ocazie s-a consemnat în minutul 8, când Ioan Hora l-a văzut pe portarul reşiţean ieşit şi a încercat lobul din afara careului, dar a trimis peste poartă.

Oaspeţii au avut prima ocazie în minutul 15, când Vlad Chera a trimis un şut pe jos de la 18 metri, dar deviat în corner.

În minutul 22, reşiţenii au executat o lovitură de colţ de pe stânga, iar Deniz Giafer a fost aproape de autogol, el a respins însă pe lângă bară. Două minute mai târziu, tot oaspeţii s-au aflat în preajma careului advers şi au trimis un şut prin Ştefan Bărboianu, de la 25 de metri, dar mult pe lângă poartă.

În minutul 27, FC Bihor a reuşit să deschidă scorul. Ioan Hora a executat o lovitură de colţ de pe dreapta, Andreas Chiriţoiu a preluat pe piept la 14 metri de poartă şi a şutat, învingându-l pe goalkeeperul David Dincă, scor 1-0.

Replica reşiţenilor a venit două minute mai târziu, dar şutul lui Robert Jerdea de la 20 de metri a fost respins de Ionuţ Rus, cel care a apărat buturile orădene în acest joc.

Până la pauză, reşiţenii au mai avut o ocazie, în minutul 39, când Antonio Suciu a trimis un şut pe jos, de la 18 metri, din întoarcere, dar puţin pe lângă bară.

Schimbările au făcut diferenţa

În repriza a doua, în primele 25 de minute, Bihorul a fost echipa cu ocaziile, dar apoi, şi pe fondul schimbărilor, evoluţia în jocul orădenilor a scăzut, în timp ce jucătorii care au venit de pe bancă la Reşiţa au adus un plus.

În minutul 51, Andreas Chiriţoiu a prins un şut spectaculos, în diagonală, de la 25 de metri, dar a scos, la fel de spectaculos, portarul reşiţean David Dincă, de lângă bară.

În minutul 69, după o lovitură de colţ executată de pe stânga de Răzvan Gunie, Albert Stahl a reluat cu capul din 7 metri, dar a reţinut portarul.

Primul gol al reşiţenilor s-a consemnat în minutul 74, când Marius Cioiu a fost angajat în careu, iar, din 10 metri, l-a învins cu un şut în dreapta pe portarul Ionuţ Rus.

După primirea golului, dar şi după ieşirea lui Ioan Filip, echipa orădeană a pierdut controlul la mijlocul terenului, iar în minutul 80 oaspeţii au marcat golul 2. A fost din nou surprinsă apărarea gazdelor şi, după o minge trimisă în careu, de pe dreapta, Andrei Lascu a marcat din 7 metri, scor 1-2.

Din păcate, în ultimele minute, lipsa de concentrare a orădenilor a scăzut, ei au fost surprinşi la o fază fixă, în minutul 87, când reşiţenii au executat o lovitură de colţ. După câteva combinaţii frumoase între aceştia, Mihai Dolghi a înscris şi el, cu un şut pe jos, la colţul scurt, din interiorul careului.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-3, iar echipa orădeană îşi ia la revedere în acest sezon de la Cupa României, urmând a se axa de acum doar pe campionat. În Liga a II-a, însă, în următorul joc, orădenii vor întâlni tot CSM Reşiţa, tot pe teren propriu, vineri, 30 august. Va fi un bun prilej de luare a revanşei.


Declaraţiile tehnicienilor:

„Sunt dezamăgit, pentru că am crezut că putem să ne calificăm în grupe, dar nu am reuşit să facem acest lucru în cele 90 de minute, din păcate. Am făcut o primă repriză bună, dar în repriza a doua am căzut fizic şi mental, astfel că s-a văzut rezultatul la final. Schimbările nu ne-au ajutat de această dată. Astfel, cei de la Reşiţa care au intrat au ajutat echipa, în timp ce noi nu am mai reuşit să jucăm cum am făcut-o în prima repriză, aşa că schimbările au fost determinante. Cu siguranţă când iei asemenea goluri cum am luat noi, doare, dar să nu uităm că am jucat şi după 72 de ore după ce am venit de la Buzău. E greu, pentru că s-a văzut că acest lucru a făcut ca în ultimele minute să reducem „motoarele”, din cauza obosleii”, a declarat, la finalul partidei, directorul tehnic al echipei FC Bihor, Gustavo Aragolaza.

„A fost o partidă pe care am câştigat-o, cred, pe merit, chiar dacă ne-am văzut conduşi. Am crezut în forţele noastre până la final. Cred că, astăzi, jucătorii care au intrat de pe bancă au făcut diferenţa, pentru că i-am văzut dornici de fotbal, i-am văzut cu lucruri pozitive, iar eu asta îmi doresc de la fiecare partidă, cei care intră de pe bancă să schimbe soarta jocului, pentru că am în componenţă jucători care au potenţial. Astfel, era normal să ne batem până la final pentru a ne atinge obiectivul, acela de a intra în grupe, pentru că, am şi declarat înaintea partidei, cu acest gând am venit aici la Oradea”, a afirmat, la rândul său, la finalul partidei, antrenorul principal al reşiţenilor, Flavius Stoican.


FC Bihor Oradea – CSM Reşiţa 1-3 (1-0)

Au marcat: Andreas Chiriţoiu (min. 27) / Marius Ciociu (min. 74), Andrei Lascu (min. 80) şi Mihai Dolghi (min. 87)

FC Bihor: I. Rus – D. Giafer, A. Gal, Al. Băican – S. Cucu, I. Filip – cpt (min. 65 R. Gunie), R. Farcaş, C. Jurj (min. 77 I. Ban) – A. Nica (min. 56 A. Moga) – I. Hora (min. 56 Sg. Jurj) şi A. Chiriţoiu (min. 65 Al. Stahl). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

CSM Reşiţa: D. Dincă – M. Dolghi, Cr. Bocşan, Elton Constantino Da Silva (min. 46 N. Fota) – Şt. Bărboianu (min. 46 M. Cioiu). D. Fărăgău (min. 62 Fl. Haită), A. Dudea – cpt, Vl. Chera – A. Suciu (min. 56 I. Doană), A. Lascu şi R. Jerdea (min. 46 C. Tucaliuc). Antrenor: Flavius Stoican

Au arbitrat: George Roman (Timişoara) – Florian Vişan şi Daniel Vlase (ambii din Galaţi)

Aşadar, următorul joc al echipei FC Bihor va fi tot în compania celor de la CSM Reşiţa, şi tot la Stadionul Iuliu Bodola, vineri cu începere de la ora 18, dar în campionatul Ligii a II-a.


Play-offul Cupei României la fotbal:

Marţi, 27 august

FC Bihor Oradea – CSM Reșița 1-3

Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea 2-3

Sănătatea Servicii Publice – AFC Câmpulung-Muscel 2-1

CSC Dumbrăvița – ACS Petrolul 52  5-6 (11 m)

Miercuri, 28 august, ora 17:30

Concordia Chiajna – Politehnica Iași

CSM Focșani – Hermannstadt

CSM Alexandria – FC Botoșani

CSM Pașcani – Ceahlăul Piatra Neamț

CSM Unirea Alba Iulia – FCU 1948 Craiova

FC Agricola Borcea – CSM Slatina

SC Popești-Leordeni – Unirea Ungheni 2018

Ora 19:00 FC Voluntari – Dinamo 1948

Joi, 29 august

Ora 17:00 Metalul Buzău – Universitatea Cluj

Ora 17:30 CS Afumați – Gloria Buzău

Ora 17:30 AFK Csikszereda – Unirea Slobozia

Ora 17:30 Campionii FC Argeș – Corvinul 1921 Hunedoara

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
.....
Daca castiga era meitul lui Bolojan
Postat 29 August 2024, 18:48 de vasi13
Cum era de asteptat
Felicitari conducatorilor clubului. Pestele de la cap se impute! Aduceti alt "stralucit" sa antreneze, ca al nostru n-a fost bun.
Postat 28 August 2024, 08:29 de dural
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON