URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Ianuarie 2024, 20:41

FC Bihor s-a reunit la Stadionul Municipal cu trei jucători noi, aduși din Liga a II-a (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru fotbaliștii de la FC Bihor vacanţa s-a terminat miercuri, când jucătorii și staff-ul s-au reunit la Stadionul Municipal Iuliu Bodola, pentru începerea pregătirilor pentru stagiunea competiţională de primăvară.

Ultimele noutăți

Reunirea a fost precedată de o conferinţă de presă la care au participat preşedintele clubului, George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi preparatorul fizic Bogdan Guler. Cu această ocazie au fost prezentate presei şi ultimele noutăţi legate de lotul de jucători.

„După cum bine ştiţi, avem un an greu, dar un an în care, la mijlocul lui, în vară, dorim să ne bucurăm cu toţii de atingerea obiectivului propus. Avem deja trei jucători noi, cu care am semnat, Luca Tincău, jucător care a activat la Mioveni în Liga a II-a, Andrei Vînău, care a jucat la Şelimbăr în Liga a II-a, şi Ionuţ Tănase, care a jucat la Dumbrăviţa, tot în Liga a II-a. Toţi au semnat pe o perioadă de doi ani şi jumătate cu noi. Am discutat cu foarte mulţi jucători, dar, deşi avem un proiect frumos şi sănătos, nu e uşor să convingi jucătorii să vină la Liga a III-a. De plecat, nu va pleca niciun jucător important de la echipă în această perioadă”, a declarat preşedintele George Tătar (foto).

Acesta a spus că au existat discuții și cu orădeanul Ioan Filip. „Ne-am dorit să-l aducem pe Ioan Filip acasă. Avem o relaţie bună cu cei de la U Cluj. I-am oferit un salariu de Liga I, dar el, în cele din urmă, a ales să meargă la Botoşani în prima ligă”, a precizat conducătorul clubului orădean.

Nerăbdatori să revină la antrenament

Tehnicianul Florin Farcaş s-a arătat nerăbdător de a începe activitatea cu jucătorii. „Suntem dornici de activitatea fotbalistică şi de activitatea de la FC Bihor în general. Sunt şi eu nerăbdător să încep antrenamentele anul acesta, pentru că, aşa cum a spus şi domnul preşedinte, este un an important. Suntem încrezători că anul acesta va fi mult mai bun decât anul trecut”, a spus Farcaş.

De precizat că înaintea conferinţei au fost semnate şi contractele cu cei trei jucători transferaţi deja de club, Luca Tincău, Ionuţ Tănase şi Eric Andrei Vînău.

Fiecare în parte a fost caracterizat, în cadrul conferinţei de presă, de antrenorul principal Florin Farcaş.

„Luca Tincău (foto jos, alături de Florin Farcaș și George Tătar) este atacant, un jucător cu calităţi fizice foarte bune, cu o viteză şi o explozie bună, îl reprezintă talia şi calitatea de jucător ofensiv. Eu am încredere în el, pentru că l-am ştiut de când era la Carei, era un marcator. Venind de la nivelul ligii a II-a, cred că are un alt suflu şi o altă încredere.

Ionuţ Tănase este un jucător experimentat la nivelul ligii a II-a, vine de la Dumbrăviţa, cu foarte multe meciuri în eşalonul secund, un jucător de calitate atât în jocul ofensiv cât şi în jocul defensiv, care dezvoltă destul de bine jocul în construcţie. Sperăm să fie o soluţie bună pentru noi în acest campionat.

Andrei Vînău este un junior care vine tot de la Liga a II-a, un jucător care cochetează frecvent cu loturile naţionale. Este un jucător cu potenţial şi l-am adus pe o perioadă mai îndelungată”, a spus Farcaș.

Mai multă concurență pe posturi

Florin Farcaș a ținut să precizeze și faptul că aceste transferuri au fost realizate din dorinţa de a crea o bună concurenţă în cadrul lotului. „Am încercat să aducem jucători cu o experienţă mai mare la nivel superior și o să mai aducem, pentru că ne mai dorim cel puţin doi jucători de nivelul Ligii a II-a, cu care suntem în tratative. Sperăm ca venirea lor să se concretizeze cât mai rapid şi de săptămâna viitoare să fie angrenaţi în programul echipei”, a conchis antrenorul principal al FC Bihor, care a recunoscut că vor fi şi câteva plecări din cadrul lotului, fără a oferi, însă, vreun nume.

Nume noi la prima strigare

La reunire au fost prezenți și trei tineri jucători proveniți de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, toți născuți în anul 2008: portarul Arsenie Mocan, mijlocașul Stelian Bohuș și atacantul Darius Mihuț. Au lipsit motivați la prima strigare fundașii Alex Popa și Flaviu Drăgan.

Au fost prezenți la primul antrenament: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Arsenie Mocan - portari; Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian, Sergiu Bactăr, Călin Jurj, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Răzvan Gunie, Andrei Militaru, Ionuţ Ban, Andrei Moga, Bogdan Vasile, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Eric Vînău, Luca Tincău, Ionuţ Tănase, Denis Mihuţ şi Stelian Bohuş, Krsztian Gagyi și Luca Popa – jucători de câmp.

De precizat faptul că Krsztian Gagyi este un tânăr jucător care a venit din Anglia și care se află în probe la echipa orădeană, iar Luca Popa este liber de contract și se pregătește cu FC Bihor.

„Începem o nouă perioadă de pregătire, cea mai grea, o consider eu, cea din perioada de iarnă. Începem cu reacomodarea la efort, apoi treptat vom creşte intensitatea, după care în cantonament se vor face câte două antrenamente pe zi”, a declarat preparatorul fizic Bogdan Guler.

Programul pregătirilor

În 27 ianuarie, echipa orădeană va susține și prima partidă de verificare, în deplasare, în compania echipei de ligă secundă Unirea Dej. Apoi, după ce vor susţine cel de-al doilea amical, în compania celor de la Corvinul Hunedoara, tot în deplasare, pe 31 ianuarie roş-albaştrii vor intra în cantonament la Hotel President din Băile Felix până pe data de 9 februarie.

În acest răstimp, vor juca împotriva echipei de ligă a IV-a din Dolj, Işalniţa, pe data de 3 februarie (la Nojorid sau pe terenul de la LPS Bihorul), iar cantonamentul va fi încheiat cu jocul din deplasare cu CSM Sighetu Marmaţiei.

FC Bihor va mai disputa amicale cu: CSM Satu Mare (17 februarie, în deplasare), SCM Zalău (21 februarie, în deplasare), Victoria Carei (24 februarie, în deplasare) şi echipa bihoreană de ligă a IV-a din Diosig (2 martie, cel mai probabil în deplasare). Campionatul Ligii a III-a se va relua în data de 9 martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON