URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2024, 18:37

FC Bihor a semnat parteneriate cu trei cluburi importante din judeţ: CS Bihorul Beiuş, Crişul Aleşd şi CSO Ştei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul de fotbal fanion al judeţului a început anul 2024 în forță, atât cu pregătirea pentru sezonul competițional, prin achiziția de noi jucători, cât și cu pași pentru materializarea proiectului Academiei FC Bihor.

În această săptămână, conducerea FC Bihor a semnat protocoale de colaborare cu trei cluburi importante din județul Bihor. Este vorba despre CS Bihorul Beiuş, CS Crişul Aleşd şi CSO Ştei.

De asemenea, în ultimele luni ale anului trecut, au fost încheiate parteneriate cu AS Zenit Oradea, CS Viitorul Marghita şi CSC Viitorul Mădăras, la care se adaugă colaborarea cu CSM Oradea. 

„Unul dintre cele mai importante puncte din strategia clubului nostru este academia. Lucrăm la acest proiect zi de zi, iar în această săptămână am încheiat cele trei parteneriate. Cred că este pentru prima dată în judeţul Bihor când are loc un astfel de proiect, dar noi considerăm că acesta este modelul pe care ar trebui să îl urmeze toată lumea, pentru că doar aşa şi fotbalul de la noi din județ, dar și din ţară, va putea deveni unul competitiv. Trebuie să ne implicăm foarte mult în componenta de copii şi juniori”, a declarat preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

În sistem piramidal

Conceptul pe care clubul FC Bihor Oradea doreşte să îl implementeze în realizarea unei academii puternice este unul piramidal, care să acopere toate zonele judeţului şi, astfel, orice fotbalist bihorean să aibă şansa să ajungă la echipa fanion a Bihorului.

„Vrem să realizăm o piramidă, în care vârful să fie reprezentat de FC Bihor. Astfel, încercăm să acoperim toate zonele judeţului, iar eu îi îndemn şi pe colaboratorii noştri, cum sunt cei din Beiuş, Ştei sau Aleşd, să încheie şi ei colaborări cu cluburile din zona lor, ca astfel să constituim un proiect bine conturat cu acoperire pe toate zonele. Acesta cred că este modelul cel mai sănătos pentru a putea avea pe viitor o echipă puternică la nivelul judeţului, la care să poată avea acces orice tânăr talentat fotbalist bihorean”, după cum a mai precizat conducătorul clubului roş-albastru orădean.

Beiuşul, Aleşdul şi Şteiul intră în proiect

La parafarea parteneriatului de la Beiuş au fost prezenți, din partea FC Bihor, președintele George Tătar și managerul Centrului de Copii și Juniori, Stelian Farcău, iar din partea CS Bihorul Beiuș 1921 au participat primarul municipiului Beiuș Gabriel Popa, viceprimarul Dragoș Balog, managerul clubului Silviu Odobasianu, dar și antrenorul coordonator al clubului, Rudolf Kovacs, fost jucător al echipei FC Bihor.

După Beiuş a urmat semnarea parteneriatului cu un alt club important al judeţului, dar dintr-o altă zonă, CS Crişul Aleşd. Înţelegerea a fost parafată cu preşedintele clubului CS Crișul Aleşd, Ciprian Fogarasi.

În fine, conducătorii FC Bihor au ajuns în această săptămână la Ştei, într-o altă zonă recunoscută ca un izvor de talente şi care a dat de-a lungul timpului jucători valoroşi care au ajuns la FC Bihor şi nu numai. Este și cazul lui Sandu Balaj, fost jucător de primă ligă, care a participat şi el la ceremonia de parafare a parteneriatului dintre FC Bihor şi CSO Ştei.

La întâlnirea cu George Tătar şi Stelian Farcău şi la oficializarea parteneriatului, au participat din partea clubului CSO Ştei, preşedintele Marius Junc, fostul mare jucător al celor două echipe, Sandu Balaj, dar și primarul Iulian Balaj. Actualul primar al orașului Ștei este și el un fost fotbalist cunoscut de Divizia I și fost arbitru.

Beneficii importante pentru ambele părţi

„Noi ne dorim ca cei mai buni tineri fotbalişti din judeţul Bihor să ajungă la noi, dar sigur că şi noi vom sprijini cluburile partenere cu resurse, care să faciliteze desfăşurarea eficientă a activităţilor acestora. Îi vom sprijini pentru a creştere performanţele echipelor și a jucătorilor, cu resurse materiale, echipamente şi ce mai au nevoie. De asemenea, cu formare, cu instruire, cu toate cele necesare dezvoltării şi perfecţionării lor. Astfel, atât şeful Centrului de Copii şi Juniori de la noi, Stelian Farcău, care are o expertiză bogată acumulată în departamentul de scouting de la Arsenal, cât şi preparatorul fizic Bogdan Guler, care la rândul lui s-a perfecţionat la Centrul de cunoaștere și inovare în sport de la Barcelona (nr. - Barca Innovation Hub), vor sprijini aceste cluburi, prin expertiza lor”, a spus președintele FC Bihor. 

Copiii care vor juca la echipele partenere din județ vor efectua pe rând stagii de pregătire la FC Bihor în cadrul academiei, în timp ce antrenorii acestor echipe vor participa la traininguri de perfecţionare. „Pe lângă aceasta, vor fi beneficiile băneşti, pentru că pentru cei mai talentaţi jucători o să plătim către cluburile partenere taxa de promovare, precum şi suma din procent dacă pe viitor aceşti jucători vor fi vânduţi”, a mai explicat George Tătar.

Este vizată şi zona de nord a judeţului

Prin colaborările cu aceste cluburi, FC Bihor a reuşit să acopere o mare parte din teritoriul judeţului, însă se doreşte o acoperire totală, de aceea pe viitor sunt şanse să fie parafate şi alte parteneriate. „Spre exemplu, deocamdată zona de nord a judeţului rămâne descoperită, dar se intenţionează colaborări şi cu cei din zona Valea lui Mihai – Săcueni. Şi aceasta pentru că reamintim că planurile noastre ambițioase vizează transformarea Academiei FC Bihor, pas cu pas, într-o forță pe plan local, regional, dar și național. Astfel, continuăm să investim în proiectul nostru, considerând dezvoltarea tinerilor drept unul dintre pilonii fundamentali ai strategiei noastre”, după cum se arată într-un comunicat al clubului orădean de fotbal.

Conducerea FC Bihor speră, astfel, să pună bazele unui proiect sănătos pe termen lung, care să cuprindă o bună colaborare cu toate cluburile din judeţ, care să dăinuie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON