URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Septembrie 2024, 23:28

FC Bihor a pierdut cu 0-1 în faţa Stelei şi a ajuns la al treilea eşec consecutiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au continuat joi seria înfrângerilor. Ei au pierdut meciul cu Steaua Bucureşti, scor 0-1, pe Stadionul Iuliu Bodola, în deschiderea etapei a 7-a a Ligii a II-a.

Unicul gol al întâlnirii l-a reuşit David Matei, în minutul 21, care a fructificat o centrare de pe partea stângă şi a înscris din careul mic.

Bucureştenii au fost superiori în prima repriză, când au şi marcat, în timp ce orădenii au avut mai mult posesia în partea a doua, dar nu au reuşit să creeze pericol la poarta adversă.

Steliştii, superiori în prima repriză

Formaţia bucureşteană a început mai bine şi chiar în minutul 1 a expediat un şut peste poartă prin Remus Chipirliu. Prima ocazie a orădenilor a venit în minutul 19, când Andrei Moga a trimis un şut de la 17 metri, reţinut de portarul Rafael Munteanu.

Peste două minute, echipa oaspete a deschis scorul, după o centrare de pe partea stângă a lui Ignacio Garcia şi reluarea din careul mic a lui David Matei, în poarta goală.

FC Bihor a replicat periculos în minutul 24, când Ioan Filip a expediat un şut bun de la marginea careului, dar mingea a lovit bara din stânga portarului.

În minutul 26, Andrei Moga s-a aflat din nou în preajma careului advers, dar a şutat pe lângă poartă.

Ultima ocazie a primei reprize a fost consemnată în minutul 45+2, când, după un luft în careu al lui Adelin Nica, Daniel Vîrtej a şutat puternic, dar pe lângă poartă.

Posesie mai bună, dar fără ocazii

În repriza a doua orădenii au intrat în teren cu două modificări, Sebastian Cucu în locul lui Ionuţ Ban şi Ober Almanza în locul lui Andrei Moga.

Prima ocazie a părţii secunde a aparţinut Bihorului, în minutul 50, când Albert Stahl a avut o incursiune bună pe partea stângă, a intrat în careu şi a şutat din unghi, dar a reţinut portarul bucureştean în doi timpi.

Apoi, deşi gazdele au avut mai mult posesia şi au încercat să atace mai mult, tot steliştii au fost cei care au rămas mai periculoşi. Remus Chipirliu a expediat un şut de la 25 de metri, dar a respins portarul în corner. Intrat în repriza a doua, şi Adrian Popa a pivotat în careul orădean, s-a întors şi a şutat de la 14 metri, pe lângă bară.

În minutul 72, Stephan Drăghici a trimis de la 12 metri, dar a respins portarul Accinelli în bară, iar în minutul 80, Remus Chipirliu a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, dar acelaşi Accinelli a respins în corner.

Orădenii au fost periculoşi în minutul 84, când a fost angajat în careu Robert Curescu, acesta a scăpat cu portarul, nu a atins mingea, goalkeeperul bucureştean a respins, iar el s-a ciocnit cu Rafael Munteanu. Suporterii orădeni au solicitat penalty, dar jocul a continuat.

În minutele de final orădenii au urcat în careul advers, inclusiv cu portarul Rodrigo Accinelli, dar nu s-a mai întâmplat nimic şi jocul s-a încheiat cu scorul de 0-1, spre satisfacţia steliştilor, care au urcat pe locul 2 în clasament.

De partea cealaltă, FC Bihor a ajuns la al treilea eşec consecutiv şi a coborât pe poziţia a 15-a.

Debut la 15 ani

De menţionat este faptul că la echipa orădeană a debutat un tânăr jucător de doar 15 ani, Darius Oşvat, care a fost trimis în teren în minutul 59, când s-a accidentat Adelin Nica.

Darius Oşvat este născut în anul 2009 şi este component al echipei de juniori U17 a clubului FC Bihor, echipă pregătită de Adrian Sorin Todea.


FC Bihor Oradea – Steaua Bucureşti 0-1 (0-1)
A marcat: David Matei (min. 21)
FC Bihor: Accinelli – C. Jurj, D. Giafer, R. Farcaș, I. Ban (min. 46 S. Cucu 46′) – I. Filip (cpt.), A. Moga (min. 46 O. Almanza) – A. Stahl (min. 74 R. Curescu), A. Nica (min. 59 Oșvat), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 61 A. Chirițoiu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza
Steaua: R. Munteanu – D. Beța, D. Vîrtej, Ad. Ilie – Fl. Răsdan, R. Sierra, St. Drăghici (cpt.) – Daniel Iglesias (min. 90 M. Kereki), D. Matei (min. 85 A. Raicu) – R. Chipirliu şi Ignacio Heras Garcia (min. 64 Ad. Popa. Antrenor: Daniel Oprița
Au arbitrat: Claudiu Gaitin (Timişoara) - Biro Tamas Kopriva și Zsolt Kopriva (ambii din Carei). Arbitru de rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).


Etapa a 7-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi, 19 septembrie
FC Bihor Oradea – Steaua Bucureşti 0-1
Vineri, 20 septembrie
Ora 16:00 Chindia Târgovişte – Ceahlăul Piatra Neamţ (Digi Sport şi Prima Sport)
Sâmbătă, 21 septembrie
Ora 11:00 Concordia Chiajna – Metalul Buzău
Ora 11:00 CS Mioveni – FC Argeş
Ora 11:00 Corvinul Hunedoara – AFC Câmpulung Muscel (FRF TV)
Ora 11:00 Metaloglobus Bucureşti – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Ora 11:00 CSC Şelimbăr – FC Voluntari
Ora 11:00 Unirea Ungheni – CS Afumaţi
Ora 12:00 CSM Focşani – FC U Craiova (Digi Sport şi Prima Sport)
Luni, 23 septembrie
Ora 16:00 CSM Slatina – CSM Reşiţa (Digi Sport şi Prima Sport)
Marţi, 24 septembrie
Ora 18:30 Csikszereda Miercurea Ciuc – CSC Dumbrăviţa (Digi Sport şi Prima Sport)

În etapa viitoare, FC Bihor Oradea va juca în deplasare, pe terenul celor de la CSM Focşani, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11. Apoi, orădenii vor avea două jocuri consecutive pe teren propriu, cu FC U Craiova şi Csikszereda Miercurea Ciuc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hai baietii!
Incet-incet, bihoreneste spre locul 22. Se vede clar ca Farcas nu are nivel de liga a II-a. Astept o conferinta de presa in care sa ni se explice cum e cu "greaua mostenire" lasata de el.
Postat 20 Septembrie 2024, 07:05 de dural
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON