URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iunie 2024, 08:00

Fantoma din Paleu: Încă un candidat cu probleme penale pe listele liberalilor

Fantoma din Paleu: Încă un candidat cu probleme penale pe listele liberalilor (sursa foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un afacerist din Paleu, Cristian Merțe, candidat la Consiliul Local al comunei pe lista liberalilor, are niscaiva probleme penale.

Bihorel a aflat că bărbatul este judecat pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, într-un dosar cu mulţi escroci, inclusiv unul „de marcă”, Alexandru Andor, cel care s-a înstăpânit pe imaginea călugărului Arsenie Boca.

Merţe este acuzat că şi-a făcut o firmă fantomă, emițând facturi fictive de vreo 1,5 milioane lei şi deschizând un cont bancar prin care plimba banii negri ca să li se piardă urma.

Cum procesul pornit în 2021 la Tribunalul Bihor nu s-a încheiat, până la o eventuală condamnare este liber să ceară voturile consătenilor, doar e curat ca lacrima...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Daca votul ar putea schimba ceva, era interzis de mult
Pina acu ceva vreme, eram hotarit, in premiera dupa '96, megasuccesul cdr, sa merg sa dau cu barda in urna. Mi-e dor de Vadim, l-as fi votat acum, fie-i tarina usoara. Intre timp m-am dezumflat, nu mai merg, dar voi, cei care mai sperati, nu faceti greseala sa votati psd sau pnl. Niste cozi de topor, oportunisti, uzurpatori, fara dram de patriotism. PSD-ul, desi cosmetizat dupa epoca de dreapta, nu se dezminte, iar pnl-ul a facut proba capacitatii. Acu', in prag de alegeri, au consimtit dinsii sa dea 5-10% spor la salariu celor mai bravi romani, bugetarii. Crema Romaniei, cei care reusesc sa balanseze statisticile oficiale, aducind venitul mediu brut la 6800 lei. La fiecare amarastean, truditor intr-un srl sau multinationala cu 3200 lei brut, se ingrasa un bugetar cu peste 10.000. Cum am calculat? Simplu , avem 1.5 milioane de bugetari versus 3.5 milioane proletari. Media aritmetica se invata prin clasa a 5-a. Spor la calcule...
Postat 06 Iunie 2024, 15:08 de excalibur
:::::))))))
::::::))))
Postat 06 Iunie 2024, 11:21 de Sandu2100
E bun
Nu -i nici o problema va spune bolovanul. Daca politic e bun , nu ne intereseaza ce face in afara politicii. Acum o sa vina babuinul de sandu2100 sa ne explice ca penalii liberali sunt cei mai buni, ca in timpul de 8 ore cat fac politica sunt ca pocaitii din gasca bolovanului, cei sfinti. Pnl, psd acelasi *, sandu2100 adora gustul lui.
Postat 06 Iunie 2024, 11:19 de sanduivanov
Secretul lui Polichinelle:
pnl=penali. Sau invers!
Postat 06 Iunie 2024, 10:43 de pinonel
Ciudatul caz Paleu
Ce se întâmplă la Paleu e un caz școală de patologie socială. În funcție e un primar UDMR care de 16 ani nu a reușit să facă aproape nimic. Un om de altfel cumsecade, dar care nu e potrivit pentru administrație în zona metropolitană (sau nu are echipă care să-l ajute). Între timp a existat o mobilizare puternică și era totul clar că PNL, care a și susținut și implementat câteva proiecte locale majore (cu sprijin CJ), va prelua în sfârșit frâiele. Apoi, pe fondul orgoliilor opoziția s-a scindat. PNL a făcut câteva greșeli strategice (prea lejeră strategia de campanie și prea multă încredere că din inerție lumea va vota ideea de dezvoltare asociată cu Ilie Bolojan). PSD nu are vre-o șansă reală și e efectiv mânat de câteva orgolii personale, însă ce face e să rupă din voturile PNL și să oprească schimbarea - rezultatul e că actuala administrație are mari șanse să rămână în funcție. Dovadă de imaturitate și plafonare la universul prorpiu relativ îngust al celor de acolo. Ce ar trebui să faceți în această situație (PNL si PSD), e să contribuiți din poziția de consilieri la restructurare administrației locale - probabil UDMR va accepta sugestiile și ajutorul, deoarece nici votanții lor nu sunt mulțumiți de administrație - doar că sunt prinși în problema etnică, atât. Aveți o responsabilitate și în cazul pierderii alegerilor să demonstrați că nu a fost vorba doar de imaginea și orgoliul d-voastră. Dacă era într-adevăr cineva interesat de ideea de adminsitrație locală, de comună - sigur nu se ajungea la scindare. Însă și de-o parte și de alta, a fost mai important orgoliul.
Postat 06 Iunie 2024, 10:12 de parker
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON