URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2024, 16:03

Exploziile de la Crevedia: Cauza deflagrației care a omorât 6 oameni și a rănit alți 50 (VIDEO)

Exploziile de la Crevedia: Cauza deflagrației care a omorât 6 oameni și a rănit alți 50 (VIDEO) (sursa foto: captură Euronews)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele concluzii oficiale privind exploziile care au avut loc în vara anului 2023 la Crevedia, în județul Dâmbovița, arată că deflagrația s-a petrecut din cauza unui nor de gaze care s-a format pe un perimetru de 40 de metri, scrie adevărul.ro.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani, acumularea de gaze s-a format inclusiv deasupra clădirii din stația GPL.

Sursa aprinderii incendiului nu a fost clarificată, însă, bănuindu-se că a fost vorba de o cauză electrică, termică, mecanică, foc deschis sau o sursă electrostatică. Specialiștii spun că o țigară sau o scânteie erau suficiente pentru a declanșa explozia și incediul.

Este clar că, înainte de prima deflagrație, muncitorii descărcau GPL dintr-o cisternă mare într-una mai mică, proces care s-a făcut cu dispozitve neadecvate, mai arată INSEMEX. Această operațiune nu trebuia să aibă loc, însă, pentru că stația nu avea avizele și autorizațiile necesare pentru funcționare.

Petrecută pe 26 august 2023, explozia de la Crevedia, urmată de alte două de intensitate mai mică, a dus la moartea a șase persoane și rănirea altor 50. Printre răniți s-au numărat mai mulți pompieri care interveneau pentru stingerea flăcărilor.

De asemenea, mai multe case din localitate au fost afectate de suflul exploziilor. 

Unul dintre patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuţ Doldurea, este fiul primarului din Caracal. El și partenerul său de afaceri, Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv timp de trei luni, dar apoi au fost trimiși în arest la domiciliu.

În ancheta penală declanșată de procurori, peste 150 de persoane s-au constituit ca părți civile.

Dezastrul de la Crevedia a determinat autoritățile să facă controale la stațiile GPL din toată țara, verificări în urma cărora s-au găsit numeroase alte locuri unde legea era încălcată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Raportul de expertiză este rodul gândirii unor amatori.
Cauza nu au găsit-o ...doar efectul pe care îl știu toți locuitorii planetei, al exploziei unui "nor de gaze" acumulat între sol și cer.
Postat 04 Februarie 2024, 09:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON