URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 25 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Printre multiplele modificări aduse legislației rutiere la mijlocul anului 2024, printr-o ordonanță de urgență, se regăsește și nou introdusa instituție de relocare a vehiculului în cazuri speciale. Practic, relocarea înseamnă mutarea temporară a unui vehicul într-un alt loc, în situația în care aceasta este necesară, chiar dacă șoferul respectiv a respectat toate prevederile legale cu privire la parcare sau staționare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Noiembrie 2021, 12:01

Evoluţia pandemiei în Bihor: Încă 450 de cazuri şi 18 decese. Prefectul spune că "medicii nu pot face singuri miracole"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au transmis, în prima parte a zilei de miercuri, cele mai noi informaţii privind evoluţia pandemiei Covid-19 în judeţ, arătând că au fost diagnosticate în ultima zi încă 458 de cazuri şi, pe de altă parte, că au fost administrate 2.014 doze de ser anti-Covid. De altfel, prefectul Dumitru Ţiplea transmite un nou mesaj către bihoreni, rugându-i să se vaccineze "măcar acum, în al 12-lea ceas". El a subliniat şi că "medicii nu pot face singuri miracole". 

Concret, conform comunicatului, în urma prelucrării a 2.087 de teste, au fost identificate 458 de cazuri noi, dintre care 5 sunt reinfectări. Cu noile îmbolnăviri diagnosticate, numărul total al acestora, de la debutul pandemiei, a ajuns în Bihor la 44.950. Numărul vindecărilor a urcat, miercuri, la 36.862, ceea ce înseamnă că în ultima zi 436 de persoane au scăpat de infecţie. 

Din păcate, în acelaşi interval de timp, 18 persoane cu forme grave de Covid-19 şi-au pierdut viaţa, bilanţul negru al pandemiei urcând la 2.044. De asemenea, conform informării comune a Prefecturii şi DSP, 74 de persoane erau internate, miercuri dimineaţa, în stare gravă în secţiile ATI Covid din Oradea. 

Numărul cazurilor active este de 6.044, dintre care, la fel ca până acum, cele mai multe sunt în Oradea, mai precis 3.023. 

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, conform informării, marţi au primit câte o doză de vaccin 2.041 de persoane în centrele deschise în Bihor. Numărul persoanelor vaccinate cu schema completă a urcat la 166.923, din totalul de 488.610 de bihoreni eligibili (+12 ani). În procente, asta înseamnă 34,16% din populaţia eligibilă a judeţului. 
De asemenea, 25.872 de persoane sunt vaccinate şi cu doza a treia, numită şi booster. 

Odată cu informarea de miercuri, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, le-a transmis bihorenilor un nou mesaj. "Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare şi afectează, mai ales, persoanele în vârstă. Sistemul medical este pregătit şi avem două unităţi sanitare implicate direct în lupta cu Covid-19, dar medicii singuri nu pot face miracole. Îndemn din nou bihorenii să se vaccineze, măcar acum, în al 12-lea ceas, pentru a ne proteja părinţii şi bunicii. Avem dovada că vaccinarea salvează vieţi, că vaccinul este sigur şi eficient. Doar astfel putem depăşi şi acest val, şi probabil următoarele", a afirmat acesta. 

Tabelul cu cazurile active din fiecare UAT din Bihor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Medicii si vaccinul, baba si baletul
Inca avem medici nevaccinati si mai rău, inca avem medici care nu le recomanda pacientilor si cunoscutilor vaccinul! Despre ce vorbim?
Postat 03 Noiembrie 2021, 19:52 de oradeanbihor
@sss
ai dreptate , ai scris (doctorii ) "ei trebuie să-și facă doar meseria". Dar eu te intreb : doctorii trebuie sa se ingrijeasca de pacienti dar pacientii nu trebuie sa se ingrijeasca de propria lor sanatate ? Este greu sa fii doctor si sa te ingrijesti de sanatatea unui pacient cind pacientului nu ii pasa de sanatatea lui ! Cind il vezi pe pacient ca nu ii pasa si ca nu asculta de sfatul tau , ajungi sa te intrebi : daca lui nu ii pasa de ce mie sa imi pese mai mult decit ii pasa lui ? Cum vrea el asa sa fie . Si nu ma refer doar la Covid .In multa alte boli doctorul ii spune la pacient ce sa faca , pacientul nu asculta si vine inapoi tot mai rau si mai rau . Si atunci ? e tot mai greu sa gasesti intelegere si empatie pentru asfel de pacienti .
Postat 03 Noiembrie 2021, 19:31 de richard
@sss
La spital nu face nimeni nicio diferenta intre vaccinati si nevaccinati. Diferenta e doar in capul tau si in sumele imense care se cheltuie cu nevaccinatii.
Postat 03 Noiembrie 2021, 16:03 de unul
Singuri nu pot.
Dar cu susținerea PNL care tocmai a predat ștafeta și a renunțat la guvernare, de la câtă deșteptăciune emană, se poate orice trăznaie.
Postat 03 Noiembrie 2021, 12:41 de KP
Atâta tot
Nu trebuie să facă ei miracole ,ei trebuie să-și facă doar meseria pentru care sunt plătiți destul de bine atâta tot, și să nu facă diferente intre vaccinați și nevaccinați ,pentru că fie vaccinați fie nevaccinați toți contribuie la cas cass de unde se plătesc inclusiv salariile lor.
Postat 03 Noiembrie 2021, 12:36 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3734 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON