URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Noiembrie 2024, 12:20

Eveniment important la Oradea, dedicat reglementării conținutului digital. Vezi ce trebuie să faci pentru a participa!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eveniment important, dedicat reglementării conținutului digital, la Oradea! Pasionații sunt invitați la masa rotundă intitulată „Reglementarea conținutului digital - de la Uniunea Europeană la proba practică în România”, care va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2024, de la ora 15, la Incubatorul de Afaceri - Cresc Oradea Mare din strada Louis Pasteur. Participanții trebuie să se înscrie în prealabil.

Conform unui comunicat al organizatorilor, scopul mesei rotunde este de a prezenta noile reglementări europene și de a dezbate stadiul și riscurile implementării lor în România.

„Organizatorii și-au propus să disemineze la nivel local principalele elemente ale legislațiilor europene care afectează conținutul online, pornind de la reglementarea serviciilor digitale, la cea a inteligenței artificiale și a serviciilor media audio-vizual. Mai mult decât atât, organizatorii doresc să stimuleze dezbaterile naționale si locale despre libertatea de exprimare, educația media, impactul inteligenței artificiale în societate și economie, cu scopul creării unei mase critice care să contribuie la discursul public în România”, a explicat Mirela Mărcuț, de la Digital Policy, organizator al întâlnirii din Oradea.

La eveniment sunt așteptați reprezentanți media, ai instituțiilor publice, mediului academic și privat, dar și ai organizațiilor non-guvernamentale și publicului larg interesat de libertatea de exprimare, reglementarea spațiului digital și impactul reglementărilor din mediului online în economie și societate.

„Masa rotundă reprezintă o oportunitate de a contribui activ la dialogul despre viitorul reglementării digitale în România și de a face parte dintr-o comunitate dedicată asigurării unei implementări corecte și echilibrate a reglementărilor la nivel național”, arată informarea.

Cei interesați pot consulta pagina evenimentului și se pot înscrie la acest link până la data de 17 noiembrie, urmând să primească confirmarea pe mail.

Atenție, locurile sunt limitate!

Evenimentul este organizat de către Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România, în parteneriat local cu DigitalPolicy, fiind parte dintr-o serie de întâlniri similare la nivel național care vor avea loc în lunile noiembrie și decembrie 2024 în București, Timișoara și Cluj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON