URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2021, 16:35

Este oficial: Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Europa

Este oficial: Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Europa (foto: Reuters)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor (ECDC) a anunţat luni că varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 a devenit tulpina dominantă în majoritatea Europei, relatează Hotnews.ro.

Datele raportate către filiala europeană a OMS şi ECDC arată că, între 28 iunie şi 11 iulie, varianta Delta a fost dominantă în majoritatea (19) dintre cele 28 de ţări care au raportat suficiente informaţii privind secvenţierea genetică.

În cele 19 ţări, mai arată Hotnews.ro, proporţia mediană a tuturor secvenţierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%, depăşind anterioara variantă dominantă, cea Alfa, care acum are o pondere de 22,3%.

Specialiştii ECDC subliniază că, ţinând cont de trendurile actuale, varianta Delta va deveni dominantă la nivel global în următoarele luni şi că a fost identificată deja în aproape toate ţările europene. "Suntem departe de a fi scăpat de pericol ce priveşte pandemia şi, din păcate, vedem în numeroase ţări din regiunea noastră o creştere semnificativă a numărului de cazuri asociate de răspândirea variantei Delta foarte transmisibilă a coronavirusului", a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS.

Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că multe persoane din Europa sunt în continuare nevaccinate. "În pofida eforturilor enorme ale statelor membre de a vaccina persoane din întreaga regiune, milioane de oameni sunt în continuare nevaccinaţi şi, prin urmare, în riscul de a ajunge în spital. Vestea bună este că datele arată clar că vaccinarea în regim complet reduce semnificativ severitatea bolii şi numărul deceselor", a afirmat el. 

Andrea Ammon, directorul ECDC, a afirmat luni că "trebuie să rămânem în continuare vigilenţi şi să ne folosim de bun simţ pentru a preveni răspândirea virusului. Aceasta înseamnă vaccinarea cu schema completă cât mai repede şi respectarea distanţării fizice, spălatului pe mâini, evitarea spaţiilor aglomerate şi purtarea măştii atunci când este necesar".

Reprezentanţii OM şi ECDC îndeamnă din nou la accelerarea campaniilor de vaccinare pentru toate grupurile eligibile şi creşterea numărului de teste efectuate.

"Cazurile confirmate de COVID-19 au crescut în Europa în fiecare săptămână din ultimele 4. Ratele de infecţie au crescut pentru toate grupele de vârstă însă au făcut-o cel mai rapid în rândul persoanelor de 15-24 de ani unde a fost înregistrată o creştere de 5 ori a cazurilor observate în ultima lună", notează comunicatul remis de ECDC.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Povești cu toxiinfecții alimentare, gastrite și enterocolite obișnuite de vară, de la fructe nespălate și apă băută din surse neverificate.
Secretarul de stat Baciu, cea mai atorizată voce din Ministerul Sânătății, a declarat chiar ieri în mod oficial, că simptomele Delta nu confirmă tot timpul existența Covid modificat, că nu se prezintă ca o formă dominantă de fapt și că, atunci când se identifică, apare la 68% dintre cei vaccinați. La nevaccinați doar 32%. Ați priceput, propagandiștilor? Săptămâna trecută au fost, Conferința județeană a PNL Bihor, 700 de participanți într-un spațiu închis, în condițiile în care e voie să se adune maxim 300 de persoane la interior. Au luat amendă organizatorii? V-ați autosesizat cumva? Sunteți jenanți cu propaganda voastră.
Postat 27 Iulie 2021, 11:13 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON