URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Februarie 2024, 11:36

Emilia Șercan, ținta unui atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”

Emilia Șercan, ținta unui atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați” (sursa foto: The Ratium Forum/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnalista Emilia Șercan, cea care de ani de zile dezvăluie impostura politicienilor, a anunțat că contul ei de Facebook a fost ținta unui tip de atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”.

Șercan a făcut anunțul pe rețeaua de socializare, amintind că de aproape nouă ani, „de când scriu despre impostorii de la vârful instituțiilor statului, sunt continuu hărțuită online și offline”.

De data aceasta, a primit o alertă de la Facebook prin care era anunțată că avea contul în pericol.

„Când am încercat să intru în contul de Facebook am primit o primă alertă de la Facebook care spunea «un atacator sofisticat ar putea fi interesat de contul tău de Facebook». Apoi, am găsit cea de-a doua alertă Facebook care zicea că «Dacă v-am afișat acest avertisment, credem că un atacator susținut de un guvern sau un atacator sofisticat ar putea fi interesat de contul dumneavoastră»”, a scris Șercan, publicând și o captură cu mesajul primit de la Facebook.

Unul dintre cei mai buni specialiști în cyber security din România i-a spus jurnalistei că nu a mai văzut o situație similară decât în stagiile de pregătire.

„După ce i-am arătat alertele unuia dintre cei mai buni specialiști în cyber security de la noi, omul a spus că a mai văzut așa ceva doar pe la sesiuni de training, studii de caz etc. «Este pentru prima dată când văd așa ceva în viața reală», a mai spus omul. Și pentru mine este pentru prima dată când primesc un astfel de avertisment, că în spatele încercării de a-mi fi compromis contul de Facebook ar putea fi un «actor statal», adică un serviciu de informații”, a mai scris Emilia Șercan.

Jurnalista se întreabă apoi, retoric, care actor statal sau serviciu de informații ar putea fi în spatele acestui atac. „Răzvan Ionescu ot SRI, tu ești? Mata ești, Gabriel Vlase ot SIE? Tiberiu Dumitrache ot Doi ș’un sfert, ești cumva nervos că îți cere justiția să arăți ce documente ai secretizat în categoria «secret de stat» legat de cazul meu de kompromat? Urmașul lui Hăpău cel servil lui Ciucă sau Oprea ot DGAI, tu ești? Care ești, mă? Ați fost îngrijorați că nu am mai postat nimic de ceva vreme pe Facebook și ați vrut să mă scoateți din amorțeală? Ați reușit!”, a mai scris Șercan.

Faimoasă pentru investigațiile privind plagiatele comise de politicieni sau șefii unor instituții importante din România, Emilia Șercan a acuzat și o acțiune de kompromat la adresa ei, inițiată după ce a dezvăluit că fostul premier Nicolae Ciucă a plagiat în doctorat. Fotografii intime cu jurnalista, realizate în urmă cu 20 de ani, au ajuns pe internet, iar apoi probe din dosarul deschis la plângerea ei s-au „scurs” pe un site din Republica Moldova.

Toate dosarele deschise în urma sesizărilor făcute de Șercan s-au închis, procurorii stabilind că nici una din infracțiunile reclamate – scurgerea probelor din Poliție, violarea vieții private, abuz în serviciu, fals informatic, amenințare și șantaj, furtul pozelor – nu există sau s-au prescris. Decizia Parchetului General a determinat-o pe jurnalistă, susținută adesea și de organizații media din străinătate, să protesteze zile în șir în fața Parchetul Curții de Apel București, la finalul anului trecut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON