URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2024, 17:00

Emeric Ienei NU a decedat. Fake news pe seama legendarului antrenor

Emeric Ienei NU a decedat. Fake news pe seama legendarului antrenor Antrenorul Emeric Ienei (foto dreapta), alături de jurnalistul sportiv Victor Mihalcea, la premiera filmului „Hai, România” de la Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Legendarul antrenor de fotbal orădean Emeric Ienei NU a decedat. Fanii acestuia au fost în stare de șoc, joi după amiază, după ce mai multe publicații au anunțat, pentru scurt timp, că acesta ar fi murit, însă informația este falsă.

Publicată inițial „pe surse” de presa centrală, vestea s-a răspândit în cursul după amiezii, mai multe site-uri „rostogolind-o” rapid.

BIHOREANUL a verificat informația și apropiați ai reputatului antrenor au confirmat că antrenorul se simte bine, la domiciliul său din Oradea.

De altfel, la scurt timp, site-urile care publicaseră știrea neadevărată au retras-o, iar altele au reformulat-o, cerându-și scuze pentru eroare.

Și Sandu Boc, fostul fundaș de la Rapid și Dinamo, a confirmat pentru GSP că Emeric Ienei este în viață și că totul a fost doar un zvon morbid. „Acum am închis telefonul cu doamna care are grijă de el, este în viață, nu știu cum a apărut această informație, pe care am primit-o inclusiv eu”.

”Am văzut și eu știrea că ar fi murit. E incredibil. Vă rog să apară declarația mea, ca să opriți această nebunie. Emeric Ienei e bine, acum ne-am întors amândoi de la plimbare”, a declarat, pentru HotNews.ro, femeia care îl îngrijește pe Ienei, Georgeta Lazar. ”Noroc că el s-a dus în camera lui să se odihnească și n-a deschis internetul sau televizorul. Ascultă muzică, asta face”, a adăugat aceasta.

De altfel, antrenorul în vârstă de 87 de ani este văzut uneori la plimbare pe străzile Oradiei.

Cel mai recent eveniment public la care a participat Emeric Ienei a fost, pe 29 februarie, lansarea filmului „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, la Cinema Palace Oradea.

Emeric Ienei a debutat ca antrenor în vara lui 1975, la Steaua, iar de numele lui se leagă câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu această echipă, în anul 1986.

GSP notează că, în total, Ienei a antrenat 8 echipe în carieră: Steaua, FC Bihor, Chindia Târgoviște, Videoton, Panionios, U Craiova, România și Ungaria, cele mai mari performanțe fiind cucerirea Cupei Campionilor Europeni cu roș-albaștrii (1986) și calificarea „tricolorilor” la CM 1990, după 20 de ani de absență de la Mondial.

Ca fotbalist, Ienei a evoluat la 3 echipe, cea mai lungă perioadă petrecând-o la Steaua, unde a evoluat între 1956 și 1969. A mai fost legitimat la Flamura Roșie Arad (1955-1956) și Kayserispor (1969 - 1971), arată sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON