URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2024, 20:05

Elevi cu rezultate excepționale, de la 8 școli din Bihor, s-au bucurat de o tabără... anti-stres (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

22 de elevi cu rezultate școlare de excepție au beneficiat în luna iulie, vreme de câteva zile, de o tabără desfășurată parțial în Oradea, la Liceul Don Orione, parțial la Stâna de Vale, fiind menită să le dezvolte capacitatea de a-și menține echilibrul emoțional și de a gestiona stresul. De asemenea, în cadrul taberei, au parcurs trasee de aventură și au mers la echitație.

Potrivit unui comunicat trimis luni de organizatorii din Asociația Părinților Liceului „Don Orione”, tabăra inovativă s-a numit „Work and Life Balance Camp”. Fondurile necesare au fost strânse în cadrul Swimathon Oradea 2024.

„Cei 22 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani din 8 instituții școlare bihorene, care au avut media anuală zece și/sau au participat la olimpiade școlare etapa națională, au fost beneficiarii acestei tabere inedite. Misiunea taberei Work and Life Balance Camp a fost de a-i învăța pe elevii cu performanță școlară de excepție să își mențină echilibrul emoțional, prevenind astfel stările de epuizare”, se arată în comunicatul menționat.

„Inovația acestei tabere face referire tocmai la particularitățile grupului de beneficiari, elevii de zece. Aceștia, mai mult decât colegii lor, sunt predispuși la stres, la stări de epuizare, dar mai ales la presiunea obiectivului de a-și menține performanța școlară de excepție”, a punctat coordonatoarea proiectului, Teodora Moga.

Psihologul școlar Ioana Drugaș subliniază că programul taberei a presupus activități de instalare și menținere a stării de bine. „Consolidarea abilităților prosociale și a muncii în echipă, dezvoltarea unor strategii de management eficient al stresului, dezvoltarea abilităților de a ține un discurs în public și identificarea trăsăturilor necesare unui lider de succes sunt doar câteva dintre obiectivele pe care elevii de zece le-au atins cu ajutorul unei echipe de specialiști atent formată de către organizatori”, a explicat specialista. 

Organizatorii mai spun că fiecare zi a taberei a „urmărit aplicarea practică a competențelor și abilităților enumerate mai sus prin implicarea elevilor în activități sportive tematice cum ar fi: orientare în pădure, echitație, trasee în parcul de aventură, tir cu arcul și arme airsoft, dar și tehnici de supraviețuire”. 

„Trei zile din această tabără minunată s-au desfășurat în incinta Liceului Don Orione, după care două zile au fost petrecute la Cabana Patru Brazi din Stâna de Vale. Suntem încântați că am avut acest prilej de a aduna elevii cu performanță școlară de excepție într-o tabără organizată și găzduită de școala noastră. Liceul „Don Orione” este o instituție care urmărește performanța școlară de excepție, fiind totodată extrem de atent la nevoile și particularitățile elevilor săi”, a spus directorul școlii, Alexandru Stoica. 

Echipa de formatori i-a cuprins pe Dora Cernău - trainer (public speaking), Mihaela Radu - consilier (managementul stresului), Bucur Potre - profesor (orientare turistică și tehnici de supraviețuire), Ioana Drugaș - psiholog (leadership și abilități prosociale) și Teodora Moga - profesor (activități sportive și coordonator al proiectului Work and Life Balance Camp).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON