URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 August 2024, 11:25

Elena Lasconi spune că, dacă devine președintă, îl va propune premier pe Ilie Bolojan: „Îl apreciez enorm” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numele lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și liderul filialei județene a PNL, este vehiculat din nou în cursa electorală pentru președinția României.

Candidata USR, Elena Lasconi, spune că, dacă obține cea mai înaltă funcție în stat, îl va propune pe Ilie Bolojan pentru cea de prim-ministru. „Îl apreciez enorm”, a spus Lasconi, cotată a treia în preferințele românilor într-un sondaj realizat la comanda propriului partid.

„Și în USR există oameni competenți, dar voi fi președintele care va lua decizii bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan. Eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om cu multă experiență în administrație, și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a declarat miercuri Elena Lasconi, invitată în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi 24.

Președinta USR a spus că l-ar fi propus tot pe Bolojan și dacă acesta ar fi înscris în alt partid. „Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru”, a afirmat Lasconi. 

În aceeași emisiune, candidata USR a spus că, dacă va fi cazul, președintele PNL Nicolae Ciucă ar accepta să semneze o înțelegere cu USR pentru susținerea ei în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Sunt sigură că domnul Ciucă ar semna (n.r. - o înțelegere pentru susținerea Elenei Lasconi). Domnul Ciucă e mult mai jos în sondaje. Sunt deschisă dialogului cu forțele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României”, a spus Lasconi, care a adăugat că USR ar trebui să guverneze alături de PNL.

Un sondaj publicat, pe surse, de Libertatea.ro și realizat de Verifield la comanda USR arată că primul clasat în preferințele românilor, cu un avans de aproape patru procente este Mircea Geoană, care încă nu și-a oficializat candidatura și care se bucură de o intenție de vot de 21%. Pe locul al doilea este Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 17,2%, iar pe locul al treilea președinta USR, Elena Lasconi, cu 15,3% intenție de vot. În acel sondaj, Lasconi are un scor dublu față de Nicolae Ciucă. 

În schimb, un sondaj CURS, publicat zilele trecute și preluat de News.ro, arată că pe primul loc în intenţiile de vot pentru Cotroceni este Marcel Ciolacu, cu o cotă de 32%, urmat de liderul PNL Nicolae Ciucă, cu 19%, Mircea Geoană - 15%, George Simion - 14%, Elena Lasconi - 11% și Diana Şoşoacă – 5%.

Propriul partid al lui Ilie Bolojan, PNL, ar fi vrut ca acesta să formeze un tandem de campanie alături de Nicolae Ciucă, liderul liberal din Bihor urmând să fie prezentat ca viitor premier al României. G4Media.ro a scris, însă, că Ilie Bolojan a refuzat să facă parte din acest tandem și să-i transfere din credibilitate lui Ciucă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Aia din Cj , Tm si Bucale spun ca dezvoltarea e la Oradea, pt că nu avem PZD-eu aici.
Postat 29 August 2024, 16:56 de Sandu2100
@sandu
Tu habar nu ai ce e dezvoltare. Tu nici sa scri o fraza nu stii. Esti ca Birta o sluga. Dezvoltare e in Cluj, Timisoara, Iasi, Bucuresti. Dezvoltare inseamna crestere, nu scadere si micsorare a tot ce e in oras si judet. Dezvoltare e sa tragi nu sa alungi. Intelegi boschetarule?
Postat 29 August 2024, 16:43 de vasi13
ce stie spranceana sa faca?
Sa faca centuri, sa taie toate padurile, sa mareasca taxele , sa faca exact mizeria din Oradea. Ce stie asta sa faca in afara sa demoleze case si sa faca parcari? Sa falimenteze tot ce atinge? Asta nu stie sa produca bani, stie sa faca pe bani imprumutati, bani gratis de la UE, dar nu stie sa faca el bani, sau investitii care sa aduca bani. Exact ca afacerea lui ce a falimentat
Postat 29 August 2024, 16:41 de vasi13
Ghinion ... norodul nu-i format doar din tembeli.
Tare aș vrea ca viitorul premier al României să fie Bolojan. Odată că astfel Oradea și Bihorul ar mai putea resipra aer curat și s-ar mai relaxa presiunea habarnismului la adresa normalității și profesionalismului. Apoi și pentru faptul că, la nivel de premier, s-ar prinde toți câtă știință are în "arta guvernării" din momentul în care Bolojan ar încălca unul dintre principiile exercitării puterii ... faptul că aceasta se împarte, dacă nu se vrea readucerea comunismului în discuție. Mic la caracter și cu mintea-i îmbârligată de amatorism, ar ieși la suprafață cine e de fapt Ilie Gavril Bolojan.
Postat 29 August 2024, 15:59 de KP
sanduivanov aka vasi13 adi13 și alte conturi de propagandă
Bolojan ar dezvolta țară, așa cum dezvolta Oradea si Bihorul, și tu ai comenta in continuare prostii
Postat 29 August 2024, 14:55 de Sandu2100
Ce ar face neocomunistul bolovan?
Bolovan stie numai centuri si sa desfiinteze tot ce e viata. Ar ingheta salariile si pensiile, apoi ar mari taxele si impozitele pe orice. Ar face centuri la orice sat. Ar taia banii de la sport, cultura, sanatate. Exact ce a facut in Oradea. Asa cum aici totul e mort asa ar fi in toata tara. Ce stie Bolovanul sa faca bun pentru omul de rand, nimic! Nimeni nu e asa imbecil sa-l puna premier
Postat 29 August 2024, 12:54 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON