URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2013, 18:21

Electrocentrale îşi constituie un fond special pentru dezvoltare (FOTO)

CET-ul va fi obligat să îşi adune singură banii pentru modernizare. Consiliul Local a hotărât joi, ca Electrocentrale să îşi constituie un fond special pentru dezvoltare. Centrala va începe să adune bani din 2016, după retehnologizare, din sumele încasate din vânzarea de energie electrică obţinută suplimentar.

Înfiinţarea acestui fond de dezvoltare s-a făcut la solicitarea Comisiei Europene, finanţatorul proiectului de modernizare al centralei care vrea să se asigure că Electrocentrale va puterea financiară necesară să ducă la bun sfârşit investiţiile programate pentru anii 2021 - 2022.

Conform hotărârii Consiliului Local fondul de dezvoltare va fi adunat până la concurenţa sumei de 9,6 milioane euro. Această sumă este considerată suficientă pentru a acoperi lucrările de reabilitare şi modernizare a cazanului şi turbinei de abur care funcţionează în prezent în cadrul centralei şi vor fi folosite doar pentru producerea sezonieră de abur industrial.

300.000 lei pentru FC Bihor

În cadrul aceleiaşi întâlniri, aleşii orădenilor au mai hotărât suplimentarea cu 300.000 lei a sumei alocate anul acesta clubului FC Bihor pentru finanţarea cheltuielilor sportive. Consiliul Local a mai alocat clubului 200.000 lei în şedinţa din 8 ianuarie dar suma a fost cheltuită având în vedere că în această perioadă a anului echipa are cheltuieli mari cu deplasările şi cantonamentul de dinaintea returului de campionat.

Măsura suplimentării fondurilor până la nivelul sumei de 500.000 lei a fost luată pentru a asigura buna funcţionare a FC Bihor până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, acesta putând fi pus în discuţie doar după votarea bugetului municipiului Oradea şi al judeţului Bihor, mebri asociaţi în cadrul clubului.

Se vor mătura...

Tot joi, aleşii orădenilor au mai hotărât extinderea serviciului public de salubritate pe încă 47 de străzi, cu trotuarele aferente, care au fost modernizate în cursul anului trecut. Hotărârea a fost luată pentru ca municipalitatea să poată comanda RER Ecologic măturatul manual şi mecanic al acestor artere în baza unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în Oradea.

Pe lista arterelor care vor fi măturate începând din acest an se numără străzi precum Adevărului, Aiudului, Czaran Gyula, Islazului, Măceşului, Pandurilor, Recoltei, Thurzo Sandor şi Zmeurei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Oare ce fumam? Ca sa VORBIM
Dragi oradeni termoficabili... pai nu era vorba ca energia electrica vanduta prin cogenerare va ajuta LA SCADEREA pretului gigacaloriei - INCALZIRII si ca astfel cheltuielile de caldura nu vor fi asa de mari pt. oradeni, chiar daca ne vom incalzi pe gaz si gazul va fi tot mai scump?! SPOR LA PLATA DRAGI ORADENI!!! O Opinie de cetatean (pe care EXECUTIVUL NU O VA LUA IN CONSIDERARE): -daca la solicitarea Comisiei Europene se spune ca e necesar ... "constituirea sumei de 9,6 milioane euro. Această sumă este considerată suficientă pentru a acoperi lucrările de reabilitare şi modernizare a cazanului şi turbinei de abur care funcţionează în prezent" nu ar fi mai bine sa reabilitam 2 cazane cu 9,6 hai fie 10 milioane de euro bucata si sa nu mai cheltuim 50 de milioane de euro pt. un singur cazan si o turbina capsulata?! Astia de la CE au simtul masurii... deci 30-40 de milioane de euro putem considera ca se FURA??
Postat 28 Februarie 2013, 19:57 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON