URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
03 Iulie 2024, 13:20

Ei vor să fie decani: Cine sunt candidații la șefia facultăților din Oradea

Ei vor să fie decani: Cine sunt candidații la șefia facultăților din Oradea La Arte este cea mai mare concurență: decana Corina Andor (foto stânga) are două contracandidate. În schimb, decanul de la Geografie, Alexandru Ilieș (dreapta), nu are niciun concurent
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

29 de profesori ai Universității din Oradea și-au depus candidaturile pentru funcțiile de decani ai facultăților locale. Reales la conducerea UO pentru perioada 2024-2029, rectorul Constantin Bungău este cel care organizează concursurile pentru decani, iar doritorii au trebuit să își depună candidaturile până cel târziu pe 1 iulie.

Cea mai mare concurență este la Arte, unde sunt trei aspirante la decanat: actuala decană Corina Andor și colegele Anca Spătar și Ariadna Mircescu. În schimb, la polul opus, decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport, Alexandru Ilieș, nu are niciun contracandidat. Cum metodologia de concurs a Universității din Oradea prevede că fiecare facultate trebuie să aibă minimum doi candidați, Consiliul Facultății va trebui să propună un contracandidat pentru Ilieș.

La două dintre cele 15 facultăți orădene, decanii în funcție nu mai candidează pentru un nou mandat, fiind vorba de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, unde profesorul Alexandru Pele nu mai vrea să fie decan, iar candidaturile înregistrate sunt ale colegilor săi Voichița Hule și Alin Pop, respectiv despre Facultatea de Științe Economice, unde nici Alina Bădulescu nu și-a mai depus candidatura, ci au făcut-o doar Claudia Popa Sabău și Dorin Coita.

La Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, candidaturile depuse aparțin decanei Marcela Prada și colegei sale Mihaela Toader, la Drept aspiră la un nou mandat actualul decan Cristian Miheș, dar și Lavinia Onica Chipea, iar la Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt tot două candidaturi înregistrate: decanul Eugen Gergely și Vasile Șoproni.

La Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrială candidează decana Cristina Hora și Nicolae Rancov, la Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, decanul Gabriel Moisa și Mariana Buda, iar la Litere decana Veronica Buciuman și Eva Szekely.

La Facultatea de Medicină și Farmacie, șefii sunt candidați: decanul Adrian Maghiar și prodecanul Florian Bodog.

La Protecția Mediului, decana Cristina Maerescu este concurată de Monica Dodu, la Informatică și Științe decanul Eugen Macocian îl are contracandidat pe Ioan Fechete, la Științe Socio-Umane decana Karla Barth va concura cu Ionuț Oprea, iar la Teologie decanul Viorel Popa va fi competitorul lui Miron Erdei.

Pe site-urile facultăților, cu excepția celei de Științe Economice, au fost publicate toate CV-urile candidaților și planurile lor manageriale.

Toți aspiranții la decanate trebuie validați în consiliile facultăților, înainte de a ajunge la probele de concurs, programate pentru perioada 16-17 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6089 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON