URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2024, 21:58

Ediţie de succes a proiectului „Joacă pentru ce contează”, organizat în scop caritabil (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată pe terenurile sintetice ale bazei sportive Tineretului din Oradea, cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil „Joacă pentru ce contează“ s-a bucurat de un succes deosebit.

Pe lângă participarea numeroasă a echipelor de minifotbal şi a spectatorilor, suma care a fost strânsă de pe urma acestei ediţii a fost una peste aşteptări, 50.000 de lei, în condiţiile în care la prima ediţie, desfăşurată anul trecut, fondurile adunate au fost de 29.000 de lei.

Organizat de Asociația Club Sportiv Progress Oradea, în parteneriat cu Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea și în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul şi FC Bihor, proiectul şi-a propus să faciliteze integrarea persoanelor cu dizabilități prin strângerea unor fonduri pentru achiziționarea unui microbuz adaptat persoanelor cu nevoi speciale.

După cum a declarat managerul de proiect Karmen Chimerel (preşedintele ACS Progress), „acest microbuz va fi folosit pentru a sprijini şi a stimula diversitatea și egalitatea de șanse a copiilor și adulților de la Asociația Deficienților Locomotori Bihor”.

Început la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, evenimentul s-a derulat pe durata a aproximativ şapte ore, timp în care s-au desfăşurat jocurile unui turneu de minifotbal, ce a cuprins toate categoriile de vârstă, de la școlari de clasa I şi a II-a până la seniori.

Primii au intrat în scenă copiii de grădiniţă și preşcolarii, care au dansat şi s-au distrat cu Ilaria și „Prietenii veseliei” şi l-au cunoscut pe Florin Mihuţ, campion național la paraciclism și autor al cărții „Am învins”. 

„Festivalul” de minifotbal a început cu grupele cele mai mici, de la clasele I-II, apoi a urmat categoria claselor III-IV, cea a claselor V-VI, apoi VII-VIII şi IX-XII.

Ultima categorie a fost cea a seniorilor, totodată cea mai disputată. Aici, câştigătoare a fost echipa intitulată „Florin Mihuţ”, aceasta fiind formată din prieteni şi susţinători ai acestuia, care s-au impus în finală, la penalty-uri, în faţa celor de la OTL.

La final, toţi participanţi au fost premiaţi cu medalii şi diplome, iar cei de pe primele trei locuri au primit şi cupe şi pachete, dar au fost acordate şi premii speciale pentru cei mai buni jucători, golgheteri şi cei mai buni portari.

„Ne bucurăm că am reuşit şi de această dată să strângem comunitatea împreună pentru a ajuta şi pentru a da un semnal în comunitate că sportul înseamnă sănătate. Ne-am propus să realizăm acest proiect frumos printr-un program dinamic, accesibil fiecărui participant, de la mic la mare, un campionat de minifotbal, un program plin de surprize şi o atmosferă antrenantă. Mottoul nostru este „Fă lucruri mici cu dragoste mare””, a mai precizat Karmen Chimerel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON