URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2021, 09:05

Economii usturătoare: Au pus prea puţini stâlpi de iluminat, iar acum trebuie cumpăraţi din banii Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scumpul mai mult păgubeşte! Primăria Oradea va trebui să deschidă puşculiţa pentru proiectul de reabilitare a bulevardelor Nufărul – Cantemir după ce, ajunşi la faza de execuţie a lucrărilor, constructorii au descoperit la începutul acestei luni că din documentaţie lipsesc cam 110 stâlpi pentru susţinerea firului de contact al liniei de tramvai.

Ceea ce iniţial s-a bănuit a fi o eroare a proiectanţilor Aquacons, în final s-a dovedit o prostie a angajaţilor Primăriei. Din dorinţa de a forţa reducerea preţului lucrării, la analiza documentaţiei pentru licitaţie, aceştia au descoperit două tipuri de stâlpi, pentru iluminat public şi pentru susţinerea firului de contact al tramvaiului, fapt pentru care i-a tăiat de pe comandă pe cei din urmă.

Funcţionarii s-au gândit că vor face o economie, iar executantul va trage cablul de alimentare pe stâlpii de iluminat, ceea ce este imposibil din punct de vedere tehnic. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât acum municipalitatea trebuie să comande stâlpii lipsă asumându-şi cheltuieli de circa 2 milioane lei, care ar fi putut fi decontate, fie şi parţial, din fonduri europene.

Asta, dacă nu cumva vor apărea şi alte lucrări scoase din deviz...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Intreb si eu pt un prieten
2.000.000 lei pt 110 stalpi = 18.180 lei/stalp, adica aprox 3.710 eur/stalp. Nu e cam multisor pt o bucata de fier?
Postat 30 Iulie 2021, 06:56 de Kid
Nu-i un stalp , doi, e 110 stalpi
Din pacate acum 30 de ani cand cand alte tari reglementau legile constructiilor si sigurantei, Romania avea parte de mineriade, si manipulare ordinara care persista pana in ziua de azi. Lasa ca merge si asa, vorba Romanului.
Postat 29 Iulie 2021, 16:22 de Sandu2100
inca unul
Mai e unul care a taiat asfaltul de la intersectiile liniei noi de tramvai de pe malul petei cu toate strazile care o intersecteaza, astfel ca a creat trambuline numai bune de spart masini, inclusiv cea de la intrare in oras pe calea aradului....sa simta tot strainul ca a intrat in oradea
Postat 29 Iulie 2021, 12:29 de ferfeleaga
La vremuri noi, oameni noi.
La o echipă liberală care a pus laba pe primărie în 2008, a fost nevoie de funcționari noi și dedicați partidului. De atunci s-au tot perindat directori, șefi de direcții, servicii, birouri sau compartimente. Care mai degrabă mai dedicați scopului. Doar că, la capitolul managementul resurselor umane, șef la turnat betoane a ajuns un electrician de la sectorul 12V, iar la iluminat public un fierar-betonist de la ciment hidraulic. Nu contează, are balta pește și scot fraierii de orădeni niște bani din creșterea "ușoară", de nici 25%, a tarifelor de parcare, a celui la Gcal, a impozitelor pe proprietate sau a taxelor pe decese ori căsătorii.
Postat 29 Iulie 2021, 12:20 de KP
raspunde cineva?
Din nou si din nou ... Cine munceste, greseste, dar trebuie sa si raspunda. Si in primarie incep sa fie astfel de erori din ce in ce mai mari. Sunt curios cum se va rezolva cu cele cateva zeci de milioane pt linia de tramvai care nu se va putea deconta din fonduri europene, sau cine va plati pt strangerea sticlei din oras pt ca cineva a uitat sa includa si sticla la reciclabile, sau pt acesti stalpi?! Raspunsul este simplu: atat timp cat functionarii care au gresit nu sunt trasi la raspundere, vom plati fiecare dintre noi si toti impreuna!
Postat 29 Iulie 2021, 10:34 de oradea_mea_si_a_ta
Cusută cu ață albă
Sper că funcționarii care s-au ocupat de proiect au competențe și responsabilități asumate și nu vor da vina pe simpaticele casiere de la taxe și impozite. Sper că nu s-a folosit "metoda burlanului", când plătești cetârnele pentru toată casa dar mustăciosul îți zice că nu ajunge nici pentru frontul de la stradă. Una peste alta, când ești pus pe fapte mari de a face economii, faci economii și la banii europeni! Sunt curios dacă, mânat de spiritul economiei, în drumul meu cu mașina spre casă, o iau pe scurtătură, pe pietonală, voi fi amendat de primărie?
Postat 29 Iulie 2021, 10:02 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON