URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 04 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2017, 15:52

Ecologiştii, împotriva noii linii de tramvai pe malul Peţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică Munţii Apuseni, jurnalistul Florin Budea, a iniţiat o petiţie online împotriva proiectului de construcţie a unei linii de tramvai pe malul Peţei, care urmează să lege cartierele Cantemir şi Calea Aradului.

Potrivit iniţiatorului, care susţine că acţionează în numele locuitorilor de pe strada Făgăraşului, proiectul Primăriei şi al OTL trebuie oprit pentru că "va avea consecinţe neplăcute asupra vieţii de zi cu zi a celor care locuiesc aici". "Lucrările de construcţie şi mai ales circulaţia tramvaielor vor genera mult zgomot în această zonă, cunoscută şi apreciată până acum ca fiind una din cele mai liniştite ale oraşului", arată Budea.

Ecologistul mai spune că această investiţie "va avea efecte dramatice asupra spaţiului verde care se întinde de-a lungul pârâului Peţa, spaţiu pe care, în urmă cu câţiva ani, administraţia municipală promitea să îl transforme într-un "culoar verde" al oraşului nostru", şi va duce la dispariţia "firavei vieţi sălbatice apărute în vecinătatea locuinţelor noastre", malurile Peţei găzduind de câţiva ani rate sălbatice, stârci şi mierle.

Preşedintele CRSE susţine că o soluţie mai bună ar fi ca noua linie de tramvai să urmeze traseul şoselei de centură. "Această variantă va deservi mai bine întreaga zonă, oferind şi locuitorilor din Cartierul Grigorescu o legătură bine-venită cu urbea", explică el.

"Credem că primarul Ilie Bolojan este dator să îşi tină promisiunea pe care ne-a făcut-o şi să păstreze nealterată această oază de linişte şi frumuseţe care este pârâul Peţa!", încheie Budea motivaţia petiţiei.

Până luni la ora prânzului, petiţia iniţiată pe 4 mai a adunat 48 de semnături, majoritatea locuitori ai străzii Făgăraşului ori ecologişti ai oraşului.

În prezent, Primăria şi OTL aşteaptă aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice pentru a putea lansa licitaţia pentru construirea noii linii de tramvai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
....mda
.. nu se face mestere, ca nu tine terenul, e prea firav. Asta daca rezistenta terenului va fi studiata de meseriasi. Da rai sunteti, voi ecologisti. Da unde erati când sau taiat toti nucii de pe E 60, din oradea pana la borod. Sau e prea departesi nu bateti pana acolo. Ca de paduri nii frica sa intrebam. BATA-VA FOCAREA VOASTRA
Postat 11 Mai 2017, 02:20 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7308 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON