URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2017, 11:48

E definitiv: Polițistul rutier Marcel Ghirosa, judecat pentru şpagă, rămâne condamnat cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în procesul comisarului șef Marcel Ghirosa, fostul șef al Biroului Drumuri Naționale din Poliția Rutieră Bihor, trimis în judecată la începutul acestui an de DNA Oradea pentru luare de mită în formă continuată şi condamnat luna trecută la 3 ani de închisoare cu suspendare la Tribunalul Bihor.

În urma dezbaterilor, Curtea de Apel a decis să menţină în totalitate soluţia Tribunalului Bihor, adăugând la hotărârea respectivei instanţe doar obligarea lui Ghirosa la plata a încă 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Decizia instanţei este definitivă.

Polițistul rutier Marcel Ghirosa, între timp trecut în rezervă prin pensionare, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pe 20 ianuarie. Ofiţerului i se impută că, în calitate de şef delegat la conducerea Biroului Drumuri Naţionale, a pretins şi primit 600 lei de la un şofer anchetat pentru un accident rutier cu victime.

În schimbul banilor, ofițerul a restituit permisul de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi a promis “soluționarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulație, inclusiv pentru a propune o soluție de clasare a cauzei”, după cum au specificat procurorii.

Pe 3 martie, Tribunalul Bihor l-a condamnat pe fostul ofiţer la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 4 ani, primind şi interdicţia de a profesa ca ofiţer de poliţie pentru o perioadă de 5 ani.

Instanţa l-a mai obligat pe Ghirosa ca, în perioada de încercare, să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci sau Primăriei Oradea, pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru ce avea nevoie Ghirosa de bani și cum a încercat să-l “strângă” cu ușa pe șofer ca să-l facă să deschidă portofelul, citiți în articolul: Şpagă cu repetiţie: Poliţistul rutier Marcel Ghirosa i-a minţit pe procurori şi a plâns în faţa judecătorilor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ceva normal.
Pedeapsa cu suspendare ne face sa credem ca luarea de mita in forma continuata, modificarea probelor in favoarea infractorilor, propunerea solutiei de clasare a cauzei...de catre cei din Politia Rutiera Bihor nu este ceva grav nici neobijnuit.
Postat 13 Aprilie 2017, 13:48 de Ducustrigacucu
respect????
Se tot discuta in media despre Politia care nu primeste respect. Pe langa faptele reprobabile cred ca si infatisarea cam contribuie la lipsa de respect. Este destul unul sa strice imaginea si sufera si cei ce nu merita.
Postat 13 Aprilie 2017, 13:09 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON