Studenţii, masteranzii, doctoranzii şi cadrele didactice din Universitatea din Oradea primesc de-acum îndrumare pentru a accesa resurse electronice de cercetare.
Biblioteca din campus are un birou nou, cu angajaţi specializaţi în accesarea de documente, reviste, studii şi alte informaţii disponibile pe internet.
„În cadrul Bibliotecii Universității din Oradea a fost creat un nou birou, e-biblioteca, structură care oferă studenților, masteranzilor, doctoranzilor și cadrelor didactice din universitate acces la diverse resurse electronice, la diferite categorii de publicații cu caracter științific, educațional sau la alte surse de documentare, accesibile în format electronic”, a anunțat, miercuri, rectorul Constantin Bungău, citat într-un comunicat de presă.
E-bibliotecarii îi îndrumă pe cititori spre biblioteci din ţară şi din străinătate care pun la dispoziția studenților sau cercetătorilor publicații în format electronic, fie că e vorba de o carte sau o lucrare științifică sau alte tipuri de resurse bibliografice, precum normative, standarde, brevete, colecții de artă ș.a.
„Așadar, colegii care lucrează în Biroul e-biblioteca facilitează accesul studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor Universității din Oradea la o uriașă gamă de resurse electronice care există, nu numai în România, ci și la nivel mondial", a precizat rectorul.
E-Biblioteca va oferi acces şi la cărţile universitarilor orădeni, care vor fi disponibile în format digital, primte Bungău.
„Eu nu știu să mai existe în altă universitate un birou e-biblioteca. Sută la sută, este inovația noastră, nu am luat-o de la nimeni. Chiar eu am propus Senatului Universității să înființăm acest birou. În curând, vor fi disponibile, în format digital, și propriile noastre cărți, mai ales cele care se publică la editura universitară", a mai declarat Bungău.
Conducătorul Biroului e-biblioteca, Titus Bădic, a declarat, potrivit aceluiaşi comunicat, că noua structură a fost gândită pentru a oferi „sprijin și consultanță celor care vor să acceseze literatură științifică din cele mai variate domenii”.
Toate site-urile, bibliotecile digitale, editurile, care oferă acces liber la conținuturile lor urmează să fie accesibile de pe pagina de internet a Bibliotecii Universității din Oradea.
„Încercăm astfel să facilităm accesul utilizatorilor la cărți, articole științifice sau baze de date privind cercetarea academică. Universitatea din Oradea este abonată la o bază de date dedicată cercetării, bază de date ce poate fi accesată cu ajutorul unui cont și a unei adrese de tipul uoradea.ro”, a explicat Titus Bădic.
Angajații bibliotecii electronice a Universității din Oradea pot fi găsiţi telefonic, la numărul 0259-408.620 sau 0259-408.622 sau, prin e-mail, la adresa info.resurseonline@uoradea.ro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.