URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iulie 2020, 15:25

După valul de critici privind invazia țânțarilor, Primăria Oradea anunță două etape de dezinsecție în iulie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Confruntată cu numeroase critici legate de combaterea ineficientă a invaziei ţânţarilor, Primăria Oradea anunţă două etape de dezinsecţie în luna iulie, prima urmând să se desfăşoare începând de luni, 6 iulie.

"Având în vedere precipitaţiile din ultima perioadă şi umiditatea crescută, Primăria Oradea a luat decizia ca în această lună să se efectueze pe teritoriul municipiului atât etapa a IV-a, cât şi etapa a V-a de dezinsecţie", a anunţat vineri municipalitatea, printr-un comunicat.

Potrivit Primăriei, operaţiunea de distrugere a insectelor generatoare de disconfort (ţânţari, muşte etc.) în faza de adult şi larve se execută prin "tratament la sol, lucrări de dezinsecţie în zonele publice, spaţii verzi şi cursurile de apă şi tratamente fitosanitare la arbori şi arbuşti din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale şi zonele verzi din cvartalele de locuit de pe raza municipiului".

"Aceste etape se vor desfăşura în perioadele: 06.07.2020 – 15.07.2020 (a IV-a etapă) şi 20.07.2020 – 31.07.2020 (a V-a etapă), corelat cu condiţiile meteo", mai arată comunicatul, care precizează că Primăria Oradea a solicitat asociaţiilor de proprietari să efectueze şi ele dezinsecţia în subsolurile blocurilor pe care le administrează, pentru ca operaţiunea de combatere a ţânţarilor să poată avea efectul scontat.

În ultimele zile, tot mai mulţi orădeni au reclamat ineficienţa măsurilor de dezinsecţie realizate de societatea angajată de municipalitatea orădeană, Coral Impex, acuzând prezenţa a numeroşi ţânţari, stimulaţi şi de vremea ploioasă din ultima perioadă.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că ultima etapă de dezinsecţie a avut loc în perioada 24-30 iunie, dar un sondaj realizat pe pagina Facebook a BIHOREANULUI arată că orădenii sau nu au văzut la lucru compania angajată de municipalitate, sau nu sunt mulţumiţi de efectele acestor stropiri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Traian , ești prost râu, sau râu intenționat.
Uite ce comentai ieri " DERATIZATI ca MURIM in cel mai frumos oras din Romania lasati stidiile si parandaraturile si DERATIZATI ca ne mananca tantarii de vii si prin regenerare urmaba vom ramane doar tantarii daca voi aruncati banii pe studii inutile ". Deci ieri nu vroiai studii pt dezinsecție, azi vrei. Bai baiatule, las-o dracului de treaba.
Postat 03 Iulie 2020, 16:54 de Sandu2100
mai bine faceti un studiu inainte
stiti ce costa mai mult decat dublu decat o etapa de DEZINSECTIE? studiul despre ce-si doresc oradenii din cartierul rogerius. cred ca un studiu s-ar impune inainte de dezinsectie oare sa fie tratament la sol sau din aer? oare pentru problema tantarilor in oras nu ar trebui sa zboare din primarie vreo sugativa car enu si-a facut treaba? parca e cel putin al doilea an cand tantarii ne surprind si apar vara pe nepregatite ...
Postat 03 Iulie 2020, 16:15 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON