URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2012, 10:01

După prima repartizare la liceu, Gojdu şi Eminescu au rămas fără locuri libere

După prima repartizare la liceu, Gojdu şi Eminescu au rămas fără locuri libere Colegiul Naţional Mihai Eminescu (foto), şcoala bihoreană la care au intrat absolvenţii de gimnaziu cu cele mai mari medii

Prima repartizare computerizată la liceu s-a încheiat vineri.  Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, elevii cu notele cele mai mari au preferat colegiile mari ale oraşului ori liceele teologice.

Pe primul loc în clasamentul cu cele mai mari ultime medii de admitere este Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, unde la profilul real Ştiinţe ale naturii, prima medie de admitere este 10, iar ultima 9,41. Pe locul doi în acelaşi top este Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, unde la profilul Matematică-Informatică Bilingv, prima medie este tot 10, iar ultima 9,3. Al treilea loc în clasament e ocupat de profilul Matematică-Informatică a Liceului Teologic Baptist Emanuel, unde prima medie e 10, iar ultima 9,11.

La polul opus, Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti este şcoala la care s-a intrat cu cele mai mici medii: media cea mai mare de admitere este 5,81, iar cea mai mică 3,64.

De altfel, cele trei şcoli unde s-a intrat cu cele mai mari note nici n-au rămas cu locuri libere, cu excepţia Colegiului Naţional Mihai Eminescu, unde a mai rămas un singur loc neocupat, şi acela în clasă cu predare în limba maghiară. Tot cu un singur loc liber a rămas şi Liceul Tehnologic Sanitar Vasile Voiculescu, în clasa de Ştiinţe ale Naturii, dar şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, la specializarea Matematică-informatică.

În Oradea au rămas locuri neocupate de absolvenţi de liceu la mai multe specializări de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, Liceul Tehnologic Ioan Bococi, Liceul Teoretic German Friedrich Schiller, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, Liceul Tehnologic George Bariţiu, Liceul Teoretic Ady Endre, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Colegiul Tehnic Transilvania. De asemenea, locuri neocupate au rămas şi la şcolile din judeţ.

Locurile libere din şcoli vor putea fi ocupate de elevii care n-au prins un loc la liceu acum în cea de-a doua repartizare computerizată, care va avea loc pe 23 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pe surse !
Din surse credibile la BAC se copiaza inca pe rupte sub directa supraveghere a celor din sala . Profitand de faptul ca este amplasata o singura camera in timpul rotirii se copiaza sub supravegherea profilor . acestia (profii) urmaresc atenti camera si adu semnalul de incepera si oprire a copiatului. Acum cu ministri, deputati si senatori plagiatori, mincinosi si hoti tati patronati de COPY-PASTE-PO-a-NTA nici nu ne putem gandi ca s-ar putea altfel !
Postat 14 Iulie 2012, 13:11 de s.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON