URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2022, 11:50

După câteva luni la șefia DIICOT Oradea, procurorul Adrian Pantea se pensionează. Cine i-ar putea lua locul?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul șef al DIICOT Oradea, Adrian Pantea, numit vara trecută la şefia Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT pentru o perioadă de 3 ani, a decis să se pensioneze după doar 5 luni de şefie și la doar 47 de ani, solicitarea lui fiind aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia de procurori a CSM a analizat, joi, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată la sfârşitul anului trecut de procurorul șef al DIICOT Oradea, pe care a admis-o cu unanimitate de voturi, şi a înaintat deja Preşedintelui României propunerea pentru eliberarea din funcţie a magistratului cu data de 21 ianuarie.

Ca atare, Adrian Pantea mai rămâne procuror şef al DIICOT Oradea pentru încă două săptămâni. De fapt, în prezent magistratul se află concediu de odihnă, conducerea unităţii fiind asigurată de fosta şefă, procurora Daciana Vidrean. 

Cert este că, începând din 21 ianuarie, funcţia de procuror şef al DIICOT Oradea va fi din nou vacantă. Printre cei vehiculați ca posibili succesori la funcţie se numără Elena Ioana Bălaj Chendereș, procurorul şef al Biroului Satu Mare al DIICOT, şi Nicolae Creivean, procuror în cadrul DIICOT Oradea.

Adrian Pantea a fost numit în luna august în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde ar fi trebuit să rămână pentru 3 ani, după perioada de 8 luni în care acesta a condus-o cu delegaţie, dar a renunțat după numai 5 luni, în ciuda vârstei de doar 47 de ani.

La numire, el anunţase ca priorităţi destructurarea grupărilor infracţionale de criminalitate organizată care acţionează în Bihor şi Satu Mare şi soluţionarea cu celeritate a dosarelor vechi, în condiţiile în care, din cele 330 de cauze soluţionate pe fond de unitate, mai bine de o treime au fost rezolvate la peste un an de la sesizare, iar 7 cauze după împlinirea termenului de prescripție.

Pantea a intrat în magistratură în 1996, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar din 2012 este procuror în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde s-a specializat pe cazurile de criminalitate informatică, infracţiuni economice și trafic de migranţi. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, printre cauzele cele mai cunoscute la care acesta a lucrat se numără cea a lui Lucian Ovidiu Abrudan, administratorul cunoscutei firme de mezeluri Florava, trimis în judecată pentru o fraudă de 1,5 milioane euro, şi cea a designerului orădean Andrei Zalder, condamnat la 3 ani şi 4 luni de detenţie după ce a fost prins că a colecţionat mii de imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
......
Nu-i pr*st cine ia, e pr*st cine da! Si de dat dam noi, pulimea, pardon, prostimea! Au dreptate strainii, suntem tampiti de-a dreptul. Oricine ce ar spune, sa lucreze o suta de oameni sa-l duca in spate si dupa 25 de ani sa aiba o pensie cat 50 de fraieri care au muncit 40 de ani, nu e drept/corect/echitabil/moral, indiferent de ,,importanta sociala" a muncii prestate!
Postat 08 Ianuarie 2022, 05:57 de pinonel
Pt: oradea_mea_si_a_ta
E interesant că recunoști că sistemul e putred. Dar mai interesant e că tot în ei ai avut încredere când ți-au spus să te vaccinezi. Aici e drama: că oile nu mai ridică capul din pământ chiar dacă știu că păstorul dă cu bâta încontinuu pe ele. De aia nu se schimbă România că oamenii îi cred tot pe ăia care-i mint! Cu vaccinul și cu alte inepții n-ai făcut decât să le dați putere și apă la moară mai multă, tu și cei ca tine. Ai girat practic prostia și minciuna lor și i-ai menținut acolo sus. Dacă nu se vaccinau nici 10% le pierea piutu la politicieni. Dar noi suntem aproape la fel de ușor de prostit ca ceilați din lume, nu prea facem excepție. Din câte se vede. Din nefericire!
Postat 07 Ianuarie 2022, 18:55 de georgemarian
Îl dor șalele
Da ce, nu se mai poate apleca din șale, îl doare spatele de se pensionează? A lucrat în mină la Băița în noroi și radiații? Și aceia ieșeau în pensie mai târziu. A cărat prea multe dosare în cu mâna dreapta? Că doar nu erau saci de ciment. Un neurochirurg iese după 70 de ani nu cred că-i mai greu la procuratură. Absurd asta că nu face integrale și algoritmi toată ziua. Nu-i de vină el, e de vină sistemul. Că li se permit pensionări așa rapide. Nu-i mai greu ca la un muncitor la bandă sau un sudor cu mâinile pe fiare reci toată ziua. Primii n-au așa răspundere, dar stau în picioare 8 ore, dar nici salarii n-au. În schimb ei au salarii și stau pe scaune de piele/textile. Și nu lucrează pe flux. Au timp să gândească. Sunt compensați pentru stres așa că nu văd logica în pensionările astea. Cunosc muncitori la bandă care zilnic i-au antiinflamatoare de la stat în picioare sau în curent. Pentru 1600 de lei. Nu cred că-i cazul procurorilor, la 15-20000 sau cât o fi. Să fim serioși!
Postat 07 Ianuarie 2022, 18:17 de georgemarian
A.Pantea
La 47 de ani? Penibil.....Asta mai mult va fi in pensie, decat a lucrat..... Cum se poate asa ceva ? Numai in Romania e posibil ca cei ce trebuie sa lucreze pana la 65 de ani sa le platesca pensiile celor pensionati inainte de 50 de ani.....greu de inteles.....
Postat 07 Ianuarie 2022, 17:58 de cosmin5z
sistem putred!
Eu nu il condamn pe subiectul acestui articol. Este doar inca un profitor al sistemului putred existent in Romania, in toate domeniile bugetare. Acum este despre sistemul de pensii: cata vreme nu se elimina pensionarile anticipate, insotite si de pensii speciale (in loc sa fie penalizati ca ies mai repede sunt premiati ca au servit sistemul), nu avem ce sa vorbim de un sistem de pensii corect. Iar pnl a dovedit ca nu doreste eliminarea acestor privilegii, pentru ca altfel ar fi facut-o. psd-ul roman si cel maghiar (udmr) nici nu vor sa auda de asa ceva. Toate partidele de la putere sunt interesate doar de privilegii pe care sa le imparta celor care le sunt obedienti si sa fure cat mai mult, atata timp cat sunt la putere. La fel se intampla si in sanatate, invatamant etc.
Postat 07 Ianuarie 2022, 15:05 de oradea_mea_si_a_ta
Pensionare neplacuta!
FGM de bugetar. Arati suficient de "in putere" ca mai puteai sa iti faci treaba inca 15 ani. Asa, in loc sa iti faci meseria in sistem, asa cum poti la experinta acumulata, tu te pensionezi de tanar pt ca sistemul e de ca*at si iti permite aroganta asta asta anormala, iar restul prostilor platesc aceste idiotenii pt inca 30 de ani sau cati mai ai de trait. Iar tu, pe langa pensia nesimtita, o sa iti faci si ceva cabinet de avocatura, ca sa mai tragi un ban! FGM
Postat 07 Ianuarie 2022, 12:51 de Szaby_Oradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON