Procurorul șef al DIICOT Oradea, Adrian Pantea, numit vara trecută la şefia Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT pentru o perioadă de 3 ani, a decis să se pensioneze după doar 5 luni de şefie și la doar 47 de ani, solicitarea lui fiind aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii.
Secţia de procurori a CSM a analizat, joi, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată la sfârşitul anului trecut de procurorul șef al DIICOT Oradea, pe care a admis-o cu unanimitate de voturi, şi a înaintat deja Preşedintelui României propunerea pentru eliberarea din funcţie a magistratului cu data de 21 ianuarie.
Ca atare, Adrian Pantea mai rămâne procuror şef al DIICOT Oradea pentru încă două săptămâni. De fapt, în prezent magistratul se află concediu de odihnă, conducerea unităţii fiind asigurată de fosta şefă, procurora Daciana Vidrean.
Cert este că, începând din 21 ianuarie, funcţia de procuror şef al DIICOT Oradea va fi din nou vacantă. Printre cei vehiculați ca posibili succesori la funcţie se numără Elena Ioana Bălaj Chendereș, procurorul şef al Biroului Satu Mare al DIICOT, şi Nicolae Creivean, procuror în cadrul DIICOT Oradea.
Adrian Pantea a fost numit în luna august în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde ar fi trebuit să rămână pentru 3 ani, după perioada de 8 luni în care acesta a condus-o cu delegaţie, dar a renunțat după numai 5 luni, în ciuda vârstei de doar 47 de ani.
La numire, el anunţase ca priorităţi destructurarea grupărilor infracţionale de criminalitate organizată care acţionează în Bihor şi Satu Mare şi soluţionarea cu celeritate a dosarelor vechi, în condiţiile în care, din cele 330 de cauze soluţionate pe fond de unitate, mai bine de o treime au fost rezolvate la peste un an de la sesizare, iar 7 cauze după împlinirea termenului de prescripție.
Pantea a intrat în magistratură în 1996, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar din 2012 este procuror în cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, unde s-a specializat pe cazurile de criminalitate informatică, infracţiuni economice și trafic de migranţi.
După cum BIHOREANUL a mai scris, printre cauzele cele mai cunoscute la care acesta a lucrat se numără cea a lui Lucian Ovidiu Abrudan, administratorul cunoscutei firme de mezeluri Florava, trimis în judecată pentru o fraudă de 1,5 milioane euro, şi cea a designerului orădean Andrei Zalder, condamnat la 3 ani şi 4 luni de detenţie după ce a fost prins că a colecţionat mii de imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.