URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iureș în mișcarea studențească românească. Pentru prima oară după ani buni, studenții se revoltă, motivul fiind că li se suprimă dreptul elementar de a se da cu trenul pe tot cuprinsul patriei, la prețuri simbolice.
Zic şi eu
Adrian Cris
Călin Puia nu e zburat de la șefia DGASPC pentru că are pile la Bolojan. Este convingerea multor angajați ai acestei instituții, formată din mai multe motive. Unul ține de cronologie: Puia - care în 2012 câștigase un concurs (e adevărat, se știe cum sunt acestea în sectorul public), dar a fost suspendat până în decembrie 2022 - a revenit pe funcție în mandatul lui Ilie Bolojan, în ianuarie 2023...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2022, 20:55

După ani şi ani... Primăria Oradea dă din nou bani pentru proiectele ONG-urilor

După ani şi ani... Primăria Oradea dă din nou bani pentru proiectele ONG-urilor (foto: arhivă, Festivalul Luminii)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea va aloca în acest an 300.000 lei din banii municipiului pentru sprijinirea unor proiecte înaintate de organizaţiile non-guvernamentale, inclusiv a unor proiecte pentru tineri, finanţările către acest sector fiind astfel reluate după o pauză de cinci ani. 

Consiliul Local a aprobat joi un nou regulament privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţile nonprofit de interes local. 

"Municipalitatea a decis reluarea finanţării ONG-urilor în baza unui nou regulament, mult mai simplificat, care cuprinde toate reglementările legislative legate de posibilităţile de finanţare de programe nerambursabile, domeniile de interes pentru municipalitate, dar şi pentru entităţile producătoare de evenimente culturale, sportive etc.", se arată într-o informare a Primăriei. 

Regulamentul a fost anterior supus consultării publice. 

"Perioada de depunere a proiectelor va fi 15 aprilie - 31 mai. Suma alocată activităţilor nonprofit pentru anul 2022 se ridică la 300.000 lei, din care 100.000 lei pentru tineret. Adresez rugămintea societăţii civile de a-şi desemna doi reprezentanţi în comisia de evaluare a proiectelor. Potrivit regulamentului, această comisie este formată dintr-un reprezentat al Primăriei Oradea şi două persoane din partea societăţii civile. Pentru suma de 100.000 lei care va reveni organizaţiilor de tineret, urmează ca în perioada următoare să am mai multe întâlniri cu astfel de ONG de tineret, pentru că, aşa cum am mai spus, dorim să constituim la nivelul Primăriei Consiliul consultativ pe probleme de tineret", a precizat primarul Florin Birta, joi, într-o conferinţă de presă.

Conform regulamentului, propunerile vor fi punctate astfel: relevanţa proiectului (punctaj maxim – 30 p), consistenţa tehnică (punctaj maxim – 10 p), capacitatea managerială (punctaj maxim – 10 p), soliditatea financiară (punctaj maxim – 30 p), rezultate aşteptate (punctaj maxim – 15 p). Punctajul minim pe care trebuie să îl obţină un proiect este de 60 puncte.

Ultimul an în care Primăria a acordat finanţări pentru proiectele ONG-urilor a fost 2016.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8217 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON