URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iulie 2023, 13:15

Drumul Apusenilor va fi dat în folosință integral la jumătatea lunii viitoare. Se toarnă ultimul strat de asfalt între Coada Lacului și Stâna de Vale (FOTO)

Drumul Apusenilor va fi dat în folosință integral la jumătatea lunii viitoare. Se toarnă ultimul strat de asfalt între Coada Lacului și Stâna de Vale (FOTO) sursa foto: Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de modernizare a Drumului Apusenilor se apropie de finalizare, în această săptămână constructorii turnând stratul de asfalt de uzură pe tronsonul de 7 kilometri al drumului județean DJ 108J între Coada Lacului și Stâna de Vale.

Consiliul Județean Bihor a anunțat joi, printr-un comunicat, că întregul traseu de 43 km dintre Remeți - Coada Lacului - Beiuș va fi deschis circulației la jumătatea lunii august.

„În paralel cu aceste lucrări (n.r. - de turnare a stratului de uzură), se montează parapeții de protecție și plasele de protecție în zonele unde s-a dislocat stâncă și unde există pericolul de cădere a unor bucăți de rocă. La finalul lucrărilor, în prima jumătate a lunii august, se vor realiza marcajele și se vor amplasa indicatoarele de circulație. La jumătatea lunii august se va deschide circulația pe întregul tronson de 43 km dintre Remeți-Coada Lacului și Beiuș”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Tronsonul aflat în lucru face parte din proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni”, care cuprinde, pe lângă DJ 108J Stâna de Vale – Coada Lacului, și DJ 764 Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale.

De asemenea, din proiectul Drumul Apusenilor face parte și un sector de 13 kilometri al DJ 108K, între Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj (Valea Drăganuului), unde lucrările au fost finalizate în devans, încă din august 2021. 

Drumul Apusenilor face legătura între zona Remeți, de la Coada Lacului, până la Stâna de Vale și Beiuș, fiind executat de asocierea firmelor Drumuri Orășenești (Oradea), MBS Group (Turda) și D’Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali (Italia), lucrările fiind plătite de CJ Bihor cu 146,4 milioane lei (cu TVA inclusă) din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În Bihor, traseul Drumului Apusenilor se întinde pe 56 kilometri.

Un tronson al Drumului Apusenilor din județul Cluj, care se suprapune peste porțiuni din drumurile județene DJ 108K și DJ 764B, a fost deschis circulației în luna mai a acestui an. Acesta, însă, este mai scurt, având o lungime de 25 km, și a costat mai mult, și anume 161 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pt Riviera
de acelasi drum e vorba... acum a fost reabilitat... in ultimii 25 de ani a fost impracticabil
Postat 21 Iulie 2023, 09:36 de TanarSiNelinistit
Acces
A fost acolo un drum dar au trecut anii peste el. E o veste buna.
Postat 20 Iulie 2023, 17:18 de Riviera
Un nume frumos
O zona pe masura.
Postat 20 Iulie 2023, 15:34 de Timi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON