URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 21:00

Două locuri I şi un loc II pentru tinerii spadasini de la LPS Bihorul şi CSM Oradea, la Cupa României de la Craiova (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii secţiei de scrimă de la LPS Bihorul Oradea au obţinut rezultate foarte bune la întrecerile Cupei României la spadă, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 octombire la Craiova.

Astfel, orădenii au reuşit să obţină două locuri I şi un loc II. Mai exact, elevii antrenorului Andrei Timoce au obţinut medalii la toate cele trei probe la care au participat.

La categoria cadeţi U17 băieţi, au intrat în luptă pentru LPS Bihorul: Mihnea Tămăşan, Andrei Raţ Tartia, Petru Benta, Matei Kuibus şi cel care avea să câştige cupa, Gabriel Popa.

La categoria juniori U20 băieţi, clubul sportiv şcolar bihorean i-a avut în competiţie pe cei care au participat la cadeţi, cărora li s-au adăugat şi juniorii Raul Tufan şi câştigătorul acestei ediţii, Mihnea Codrean.

În fine, în cadrul categoriei destinată junioarelor U20, LPS Bihorul a început doar cu Alexandra Drăgan (de la CSM Oradea), care a încheiat competiţia pe locul secund, în urma unei finale încheiate cu scorul de 7-6 în favoarea sătmărencei Ana Tomşa.

La U20 masculin, Mihnea Codrean a trecut în sferturile de finală de Alexandru Macovei, de la CS Petrolul Ploiești, cu scorul de 15-10, apoi în semifinale l-a întrecut pe reprezentantul gazdelor, Cristian Corbu, de la CSU Craiova, pe care l-a învins şi mai clar, cu scorul de 15-7. În fine, în ultimul act, el l-a avut ca adversar pe Gabriel Vasilescu, tot de la CSU Craiova, de care a dispus cu scorul de 15-12 şi, astfel, şi-a adjudecat locul I şi trofeul Cupei României.

La această categorie, Gabriel Popa a ocupat locul 18, iar Raul Tufan s-a situat pe poziţia a 32-a.

În proba de spadă cadeţi individual masculin, Gabriel Popa (LPS Bihorul Oradea) este laureatul ediției 2024 în Cupa României, după ce el s-a impus în finala de la Craiova cu scorul de 15-14 în faţa lui Francesco Uberti de la CS UNEFS București. Medaliile de bronz au fost obținute de Ștefan Popa (CS UNEFS București) și David Molnar (CS Satu Mare).

În sferturile de finală, Gabriel Popa a trecut cu 15-13 de Eduard Cebuc (LPS Craiova), iar în semifinale l-a învins pe David Molnar (CS Satu Mare), cu 11-10.

Următorul spadasin al LPS Bihorului în această probă a fost Mihnea Tămăşan, pe locul 11, în timp ce Andrei Raţ Tartia s-a situat pe poziţia a 13-a.

În fine, în proba junioarelor de U20, orădeanca Alexandra Drăgan a ajuns până în finală, unde a cedat cu scorul de 6-7 în faţa sătmărencei Ana Tomşa. 

În sferturi, Alexandra Drăgan trecuse de Andrea Muntean de la Crișul Oradea, cu scorul de 15-12, în timp ce în semifinale a învins-o pe Natalia Constantin de la CSA Steaua, cu scorul de 15-11.

În această probă, care a reunit 66 de concurente, Andrea Muntean a ocupat locul 7.

„Sportivii noștri au demonstrat şi de această dată că seriozitatea şi efortul depus în cadrul pregătirii riguroase se reflectă până la urmă în rezultatele frumoase pe care le-au obţinut şi la această ediţie a Cupei României U17 şi U20. Îi felicit pentru modul în care au început acest sezon competiţional, 2024-2025, şi le urez succes în viitoarele competiţii”, a declarat la întoarcerea acasă antrenorul tinerilor spadasini de la LPS Bihorul şi CSM Oradea, Andrei Timoce.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON