URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
09 Iunie 2024, 22:50

Două dosare penale la Lugaşu de Jos, pentru violarea secretului votului

Două dosare penale la Lugaşu de Jos, pentru violarea secretului votului foto: arhivă / generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a anunțat că a deschis două dosare penale, pentru violarea secretului votului, în comuna Lugaşu de Jos.

"Au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de violarea secretului votului, după ce, la o secţie de votare din localitatea Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, a fost permis accesul în cabina de vot, cu însoţitor, fără motiv", a anunţat duminică seară, Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, instituit cu ocazia alegerilor.

Informaţia vine la capătul unei zile tensionate, în care în comuna condusă de primarul UDMR Sorban Levente au fost semnalate presei mai multe nereguli, inclusiv aceea - neconfirmată de autorităţi - că unii alegători din colonia de romi au fost transportaţi la vot cu maşinile unor angajaţi din Primărie.

Alţi doi bihoreni, din alte comune, au fost amendaţi cu câte 600 de lei pentru că şi-au filmat sau pozat buletinele de vot în timp ce se aflau în cabina de vot: o persoană din Ciumeghiu a filmat documentul, iar o alta din Lăzăreni şi l-a fotografiat.

Comunicatul mai menţionează că, până la ora 21, au fost semnalate 22 de incidente în legătură cu procesul electoral. "Dintre acestea, 8 nu s-au confirmat şi 14 s-au confirmat", arată informarea.

De asemenea, în ziua votului, până la aceeaşi oră, au fost întocmite 6 dosare penale ce vizau infracţiuni electorale.

UPDATE: Bilanțul zilei de duminică

Conform unui comunicat transmis luni, de același Centrul de Comunicare Judeţean Bihor, în ziua alegerilor în județ au fost sesizate 30 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat.

„La nivelul județului Bihor au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 6 posibile infracțiuni. Pentru aceste cauze cercetările se efectuează în continuare sub coordonarea parchetelor competente, în vederea lămuririi aspectelor semnalate. În 11 cazuri au fost conturate aspecte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni, în valoare totală de 6.000 lei”, arată comunicatul de luni.

În ce privește acțiunile desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 625 de persoane, fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 76.630 de lei și constatate 9 infracțiuni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6089 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON