URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2022, 11:06

Donații din Bihor, transportate în Ucraina de un grup de voluntari, cu sprijinul Crucii Roșii (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 4 tone de alimente, scutece, produse de igienă și alte lucruri necesare ucrainenilor care au rămas în țara lor, au ajuns din Bihor direct în Ucraina.

Lucrurile au fost donate de oameni din zona Beiușului și au fost transportate cu duba unei firme locale, care, având însemnele Crucii Roșii, a reușit să treacă granița.

„Sunt donații făcute doar sâmbătă. Am strâns ceea ce Crucea Roșie ne-a cerut: conserve, scutece, materiale de igienă, 300 de lipii și pâini. O singură persoană, care a vrut să rămână anonimă, a donat produse de 10.000 de lei, iar mulți alți beiușeni au făcut la rândul lor donații”, a declarat luni, pentru BIHOREANUL, Sorin Briscan, cel care, alături de beiușeanul Dan Popa, a transportat ajutoarele spre Ucraina.

Patron al unei fabrici de mobilă, Briscan a dus donațiile cu una dintre dubițele societății. „Ne-am dus cu o dubiță de 3,5 tone, plină”, a explicat el.

Cei doi voluntari din Beiuș au mers împreună cu reprezentanții Crucii Roșii Bihor la Sighetu Marmației (județul Maramureș).

„Nu sunt cordoane umanitare spre Ucraina, e greu de trecut dincolo, doar Crucea Roșie poate. Așa că au pus însemnele Crucii pe dubă și a trecut un reprezentant al Crucii Roșii din Ucraina. Chiar și așa a avut probleme pe drum, a fost nevoie de intervenția consulului român, dar până la urmă a reușit să ajungă într-un oraș aflat la 35 km de graniță”, a precizat Briscan.

Vameșii ucraineni permit mașinilor umanitare să intre în țară doar cu condiția să aibă garanția unui vehicul omolog care să preia marfa, astfel încât să nu înainteze foarte mult în țara aflată în plin război cu Rusia. Duba din Bihor era cât pe ce să fie întoarsă din drum tocmai pentru că n-a avut un vehicul care să preia produsele, dar până la urmă autoritățile ucrainene au lăsat-o să descarce într-o locație a Crucii Roșii.

De altfel, aceste restricții de acces în Ucraina fac ca transporturile de donații să fie greu de organizat, chiar dacă bihorenii donează multe produse. „Avem donații pregătite, ar mai trebui să facem un transport marți, altul joi, dar deocamdată nu știm exact când vom merge”, a mai spus Briscan.

Tocmai pentru eficiență, voluntarii din Bihor ar trebui să lucreze organizat și în strânsă conexiune cu Crucea Roșie, singura asociație care, deocamdată, poate ajuta direct oamenii rămași în Ucraina.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON