URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Octombrie 2011, 19:09

Donaţie inedită pentru Căminul Felix: Zeci de văcuţe aduse din Irlanda, cu avionul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un transport special a aterizat, vineri după amiază la Timişoara, aducând din Irlanda 70 de vaci de rasă, pentru sărmani, ce vor sosi la Căminul Felix din Oradea cu mai multe camioane. Vacile provin din rasa Holstein Friza şi sunt aduse în România pentru a asigura necesarul de lapte copiilor instituţionalizaţi şi familiilor fără venituri.

"Vor ajunge în această seară, în jurul orei 9-10, deci copiii le vor vedea numai mâine. Practic, cele 70 de juninci vor rămâne la noi la fermă pentru carantină timp de 21 de zile, după care 50 vor pleca la familii sărace în Cluj şi 20 de vaci vor rămâne la Căminul Felix, pentru copii, să le îngrijim şi să le folosim laptele pentru nevoile zilnice. Toate văcuţele sunt gestante şi anul viitor, în aprilie-mai, vor avea viţei", a explicat BIHOREANULUI Marcel Filip, preşedintele Fundaţiei Felix.

Căminul Felix, situat pe Calea Sântandreiului, are deja, o fermă proprie care adăposteşte peste 100 de vaci de care au grijă atât familiile cazate aici, cât şi angajaţi. "Organizaţia Heifer România, împreună cu Bothar din Olanda, au colaborat pentru această donaţie. Cele două organizaţii chiar cu asta se ocupă: dau animale - vaci, oi sau capre - familiilor sărace şi copiilor orfani, pe ideea "dar din dar"", a mai explicat Filip, adăugând că nu se află la prima colaborare cu cele două ONG-uri.

Cele două fundaţii promovează două principii în baza căruia a fost iniţiat şi acest proiect: "Helping people to help themselves" - "Ajutăm oamenii să se ajute singuri" şi "Passing on the gift" - "Dar din dar". În această idee, fiecare din cele 20 de văcuţe repartizate Căminului Felix va fi luată în îngrijire de către un orfan care, la rândul său, va trebui să dăruiască prima femelă născută altui copil orfan care se va ocupa de îngrijirea ei. "Acesta, la rândul său, va dărui mai departe prima junică obţinută de la vaca sa", explică reprezentanţii fundaţiei Heifer România, într-un comunicat pe siteul propriu.

Şi cele 50 de familii sărace din Cluj care vor primi în îngrijire o vacă în cadrul acestui program vor dona câte 300 litri de lapte pentru copiii din orfelinatele situate în partea centrală şi de vest a României, în cadrul proiectului "Milk for orphans" - "Lapte pentru orfani".

Junicile care rămân la Căminul Felix provin de la o închisoare din Irlanda (Shelton Abbey Prison) unde au fost îngrijite după conceptul "open prison".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
EXTRAORDINAR!
ce gest deosebit!!! asa da fapte umane nu CRIME, atrocitatati in masa si abuzuri , ne pang straini de MILA,Macar ei sa constientizeze viata orfanilor.
Postat 28 Octombrie 2011, 20:09 de ANKA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON