URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 17:23

Doi tineri din Salonta au fost reținuți, după ce au bătut un băiat, l-au filmat și s-au și lăudat pe rețelele de socializare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi tineri din Salonta au fost reținuți pentru 24 de ore, iar unul dintre ei a fost și arestat, după ce au bătut un alt tânăr, de 18 ani, în ștrandul din municipiu, iar apoi unul dintre ei s-a și lăudat cu gestul pe rețelele de socializare, distribuind o filmare cu victima aflată în stare vulnerabilă. În casa celor doi, cu vârste de 18, respectiv 23 de ani, polițiștii au găsit inclusiv cuțite și săbii la percheziții.

Sursele BIHOREANULUI spun că totul s-a întâmplat la o petrecere organizată la mijlocul lunii septembrie, în zona unei săli de evenimente amenajate în clădirea ștrandului din Salonta. În holul ce duce la toalete, cei doi agresori și-au luat victima la pumni și picioare, iar băiatul a ajuns la spital, însă nimeni nu a anunțat atunci Poliția.

Abia după ce a ieșit din spital, victima a făcut plângere împotriva celor doi bătăuși, iar aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în cursul zilei de miercuri, fiind anchetați pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea vieții private.

„Din cercetările efectuate de polițiștii din Salonta a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., în timp ce un tânăr, de 18 ani, din Salonta, se afla în holul de la baia unei societăți comerciale, din municipiul Salonta, în care se desfășura un eveniment cu caracter public, ar fi fost agresat fizic de către cei doi, împrejurare în care a fost tulburată ordinea și liniștea publică. În același context, tânărul de 23 de ani ar fi înregistrat cu telefonul un videoclip de 26 de secunde, în care l-a surprins pe tânărul din Salonta într-o stare de temere, pe care, ulterior, l-ar fi distribuit mai multor persoane, prin intermediul rețelelor de socializare”, se explică într-un comunicat transmis joi de Poliția Bihor.

Băiatul bătut a fost rănit serios în urma incidentului, suferind leziuni care necesită pentru vindecare între 30 și 35 de zile de îngrijiri medicale.

Miercuri, polițiștii salontani, alături de luptătorii ”mascați” ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au făcut două percheziții la locuințele agresorilor, găsind inclusiv cuțite și săbii.

„La domiciliile celor doi, au fost descoperite diverse bunuri ce ar putea avea legătură cu cauza penală, adică telefoane mobile, obiecte vestimentare, cuțite, săbii, posibil provenite sau utilizate la comiterea de infracțiuni”, mai explică informarea.

În cursul zilei de joi, polițiștii i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a emis pe numele tânărului de 18 ani un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar, față de cel de 23 de ani, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile”, mai arată comunicatul.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, agresorii se numesc Nagy Akos David, care a fost arestat pentru 30 de zile, și Szlavik Nicolas Ionuț, care va fi anchetat în continuare sub control judiciar.

Decizia nu este definitivă. De altfel, Nagy a și contestat-o în aceeași zi.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Salonta, „pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON