URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Partida Romilor "Pro Europa" organizează un mare concert intitulat "Romi pentru România", vineri, 19 iulie, în Cetate. Vor fi prezenţi unii dintre cei mai celebri manelişti din România, precum Florin Salam şi Tzanca Uraganu, alături de alţi artişti din ţară. Vor fi standuri de alimentaţie publică de unde nu vor lipsi unele preparate tradiţionale: mâncarea la ceaun şi la proţap.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, când o parte a „comunității” LGBTQ+ din Oradea și-a făcut propriul festival Pride pentru al doilea an la rând, am luat parte la două dintre evenimentele întinse de luni până duminică. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Iulie 2024, 16:28

Discotecă retro în aer liber, în parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea

Discotecă retro în aer liber, în parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea Imagine generată de AI
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea va fi animat sâmbătă, 13 iulie, de ritmurile disco ale anilor '70-'80, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului "Tipografia de idei".

Evenimentul va debuta de la ora 20 cu conferinţa "Discoteca anilor '70-'80", susţinută de dr. Cristina Puşcaş, muzeograf şi curator al expoziţiei permanente cu acelaşi nume din cadrul secţiei Muzeul Oraşului Oradea. 

Conferinţa se adresează atât nostalgicilor vremurilor disco, cât şi generaţiei tinere care va avea ocazia să descopere "epoca de aur a discotecilor, o perioadă vibrantă şi plină de viaţă ce a schimbat pentru totdeauna peisajul cultural şi muzical, lăsând o amprentă profundă asupra generaţiilor care au trăit-o şi asupra celor care au descoperit-o mai târziu", au transmis reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor printr-un comunicat de presă.

Participanţii sunt invitaţi să poarte ţinute specifice acelei perioade caracterizate de culori vibrante, materiale strălucitoare şi modele îndrăzneţe, pentru că la finalul conferinţei DJ-ul orădean Varga Ştefan va readuce în atenţia publicului hiturile disco care au marcat acele vremuri, aşa cum o făcea odinioară la renumita discotecă ARLUS din Oradea.

Participarea la eveniment este gratuită, iar organizatori sunt Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Visit Oradea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și o serie de alți parteneri.

Ediţia din acest an "Tipografia de Idei" a început în luna iunie, iar până pe 8 septembrie, parcul muzeului va găzdui conferinţe, concerte, proiecţii de filme şi ateliere creative.

Tipografia de idei Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.555 RON
  • 1 EUR = 4.97 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON