URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2024, 15:43

Directorul de liceu din Oradea acuzat că s-a dus beat la școală va fi cercetat disciplinar. A refuzat să fie testat de alcool la Poliție, deși pretinde că n-a băut (VIDEO)

Directorul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, Gabriel Mic, acuzat de o subalternă că s-a dus beat la serviciu, luni, n-a putut fi controlat de polițiști cu etilotestul, pentru că s-a opus acestei verificări.

Cercetat disciplinar

Potrivit surselor BIHOREANULUI, profesorul a refuzat să fie testat atât în unitatea de învățământ, cât și ulterior, când a fost dus la audieri la Poliție.

Luni seară, după ce a ieșit de la Poliție, Mic a declarat BIHOREANULUI că a fost testat, iar rezultatul a fost negativ, dar, după cum spun surse din Poliție, declarația lui este mincinoasă. În realitate, oamenii legii nu au putut stabili dacă directorul era sau nu sub influența alcoolului, pentru că, fără să fie la volan ori să fi comis vreo infracțiune, nu l-au putut forța să accepte testarea.

Oricât de aberant ar părea, fapta unui director de școală care merge beat la serviciu nu este o infracțiune, ci cel mult o abatere disciplinară, astfel că, fără acordul lui, Mic nu avea cum să fie testat de oamenii legii.

Așadar, chiar dacă alcoolemia lui rămâne un mister, directorul ar putea fi cercetat disciplinar. „Așteptăm o comunicare din partea Poliției, privind situația de ieri, pe care o voi prezenta Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar, cu propunerea de demarare a unei cercetări disciplinare”, a declarat inspectorul școlar general Horea Abrudan, marți, pentru BIHOREANUL.

Turmentat sau nu?

Între timp, BIHOREANUL a intrat în posesia unor filmări făcute luni în Liceul Constantin Brâncuși, care îl arată pe Mic certându-se cu angajata care l-a reclamat pe holurile școlii.

Înregistrările sugerează că directorul ar fi putut fi sub influența băuturilor alcoolice, el folosind un limbaj vulgar, rudimentar și nepotrivit pentru o unitate de învățământ.

Într-una dintre filmări, Mic se îndreaptă amenințător spre femeie, încercând să-i spună că a ajuns de râsul lumii, dar se bâlbâie, iar în rest îi adresează injurii, numind-o „handicapată”.

„Filmează, până ți-a bătea Dumnezeu «jejetele»”, îi spune directorul, vizibil enervat.

Cu bolidul la priza școlii

Sursele BIHOREANULUI spun că între cei doi există un conflict mai vechi. Femeia, angajată în școală pe o funcție nedidactică, l-ar fi reclamat pe Mic pentru mai multe fapte, inclusiv că își încarcă bolidul BMW electric la o priză din unitatea de învățământ.

Fotografii transmise BIHOREANULUI arată mașina directorului conectată, printr-un prelungitor tras până în curtea școlii, la o priză din interiorul liceului, situație care se întâmpla frecvent, potrivit reclamantei.

De altfel, pentru acest motiv, Inspectoratul Școlar Județean a trimis, la începutul verii, o notificare către Primăria Oradea, responsabilă de cheltuielile de bunuri și servicii ale unităților de învățământ, cerând un audit, care deocamdată nu a avut loc.

Directorul este acuzat și că, împreună cu alte angajate din subordine, și-ar fi însușit alimente din cantina școlii. În cantina Liceului Constantin Brâncuși nu se gătește, însă, mâncarea oferită elevilor fiind comandată în regim catering, astfel că aceștia ar fi putut duce acasă mâncarea gătită comandată pentru elevi sau pe care și-ar fi comandat-o sieși, contra cost.

BIHOREANUL a încercat să obțină și marți un punct de vedere de la director, însă Gabriel Mic n-a răspuns apelului pentru a lămuri aceste acuzații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
neintelegere
nu stiu ce s-a intamplat aici, insa dl Mic (desi are 2m) este unul din cei mai preocupati si activi directori de scoala tehnica din judet sa ofere pregatire extracurriculara elevilor si sa le ofere suport cand ies de pe bancile scolii.
Postat 20 August 2024, 20:22 de roger
Evident
E evident că nu are ce căuta la cârma unei școli. E inacceptabil să vorbească în halul ăsta. Să nu-mi spuneți că preda cumva și limba română, că nu-l crede nimeni. Se pare că avea limba pe bigudiuri și vorbea cam ondulat.
Postat 20 August 2024, 19:37 de adevarat
Ce etilotest?!
Tot felul de ordonante stabilesc ca soferilor li se poate cere sa se lase testati in trafic, desi nu pot fi obligati. Mai sunt pilotii, mecanicii de locomotiva... Dar unui scarta-scarta pe hartie, ce ,,testare" sa-i impui?! Mai ales ca etilotestul nu este proba in instanta! Apropo de testare: stiti ce au spus militistii cand a indraznit cineva sa propuna testarea lor la intrarea si la iesirea din tura? Ca masura ar fi de natura sa le lezeze demnitatea!!!! Pt militisti si nu numai, accesati link-ul https://www.tiktok.com/@george.marius009/video/7404820664118512929
Postat 20 August 2024, 18:38 de pinonel
Vai si amar
Asta e chiar prost, cum draq tragi prelungitor la cablul de incarcare?? Poate lua foc scoala din cauza lui ăsta.
Postat 20 August 2024, 17:48 de Sandu2100
"BMW electric" cică
Nu este electric. Este plug-in hybrid ;) Faptul că încarcă de la școală, este abuz în funcție.
Postat 20 August 2024, 17:07 de prasila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON