URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Februarie 2024, 08:51

Directoarea chermezelor: Șefa Fundației pentru Protecția Monumentelor și ar pleca, și ar mai sta...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angela Lupşea, directoarea Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor Istorice Bihor, s-a săturat de bătaia de cap cu reabilitarea clădirilor monument.

În locul discuţiilor în contradictoriu cu proprietarii care au apartamente în imobilele degradate, pentru a-i determina să plătească reabilitarea, Lupşea vrea să îşi dezvolte, pe banii orădenilor, arta conversaţiei la un ceai, după modelul party-urilor pe care le organizează periodic la casa Darvas la Roche.

La începutul lunii, directoarea i-a cerut primarului Florin Birta ca din aprilie să o elibereze de sarcina de a se certa cu toţi neplăcuţii şi să îi lase în grijă doar organizarea de petreceri.

Bihorel a aflat că Birta i-a refuzat cererea pe considerentul că doi directori, din care unul responsabil cu munca şi altul cu cheful, ar fi prea mulţi. Prin urmare, acum directoarea are de ales între a accepta situaţia şi a părăsi postul prin demisie.

Pe de o parte, Lupşea ar rămâne pe funcţia care i-a adus vizibilitate şi putere, pe de altă parte ar părăsi-o cât mai rapid şi discret.

Primii trei dintre cei cinci foşti angajaţi ai Muzeului Oradiei - pe care i-a concediat abuziv pe vremea când conducea instituţia - nu doar că au câştigat procese pentru reangajare, dar la sfârşitul anului trecut au şi fost despăgubiţi de municipalitate cu o sumă totală de circa 60.000 euro, aferentă salariilor neîncasate în perioada cât au fost fără serviciu.

Despăgubirile au fost plătite de la bugetul Primăriei, deci din banii orădenilor, iar Curtea de Conturi ar putea cere, cu prima ocazie, recuperarea sumei de la persoana vinovată. Ghici cine!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cum comentati?
Un jupan aduce pe mosia lui (el credea ca e a lui, dar nu era) o potaie. Potaia de atata bine turba si musca in stanga si-n dreapta. Ce spuneti, cui ar trebui sa ceara despagubiri victimele, potaiei sau stapanului ei, cel care a adus-o?!
Postat 19 Februarie 2024, 15:10 de pinonel
Curtea de Conturi "ar putea cere" ...
... că municipalitatea liberală nu e în stare să recupereze nici măcar banii prăduiți de Bolojan cu "Ciuperca", proiect de "amenajare" plătit de contribuabilii orădeni de 3x cât făcea lucrarea care, astăzi cuantificând, e mai dezastru decât a fost în toată existența lui de deal. Iar Curtea de Conturi e complice cu toți penalii care se dau edili. Nu-i bai ... că vine rândul tuturor.
Postat 19 Februarie 2024, 13:19 de KP
Normalitatea a ajuns la rubrica Bihorel
"Curtea de Conturi ar putea cere, cu prima ocazie, recuperarea sumei de la persoana vinovată." Iata cum o populatie incovoiata de biruri si management defectuos, in numele careia se comit imprumuturi istorice, este "aburita" cu speranta iluzorie ca va veni, intr-o zi, clipa Dreptatii. Da, negresit. Un angajat din patru este bugetar, care bugetari au intins o pinza de paianjen uriasa peste romania. Justitiarii ies pe rupte in pensii speciale la 47 de ani, lasindu-ne pe mina Curtii ce Conturi. Crema societatii se da in barci la untold dubai, in sampanii exotice si excese sexuale. Sodoma si Gomora redivivus.
Postat 19 Februarie 2024, 09:35 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON