Angela Lupşea, directoarea Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor Istorice Bihor, s-a săturat de bătaia de cap cu reabilitarea clădirilor monument.
În locul discuţiilor în contradictoriu cu proprietarii care au apartamente în imobilele degradate, pentru a-i determina să plătească reabilitarea, Lupşea vrea să îşi dezvolte, pe banii orădenilor, arta conversaţiei la un ceai, după modelul party-urilor pe care le organizează periodic la casa Darvas la Roche.
La începutul lunii, directoarea i-a cerut primarului Florin Birta ca din aprilie să o elibereze de sarcina de a se certa cu toţi neplăcuţii şi să îi lase în grijă doar organizarea de petreceri.
Bihorel a aflat că Birta i-a refuzat cererea pe considerentul că doi directori, din care unul responsabil cu munca şi altul cu cheful, ar fi prea mulţi. Prin urmare, acum directoarea are de ales între a accepta situaţia şi a părăsi postul prin demisie.
Pe de o parte, Lupşea ar rămâne pe funcţia care i-a adus vizibilitate şi putere, pe de altă parte ar părăsi-o cât mai rapid şi discret.
Primii trei dintre cei cinci foşti angajaţi ai Muzeului Oradiei - pe care i-a concediat abuziv pe vremea când conducea instituţia - nu doar că au câştigat procese pentru reangajare, dar la sfârşitul anului trecut au şi fost despăgubiţi de municipalitate cu o sumă totală de circa 60.000 euro, aferentă salariilor neîncasate în perioada cât au fost fără serviciu.
Despăgubirile au fost plătite de la bugetul Primăriei, deci din banii orădenilor, iar Curtea de Conturi ar putea cere, cu prima ocazie, recuperarea sumei de la persoana vinovată. Ghici cine!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.