URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 Iunie 2024, 09:45

Direcția Județeană de Statistică: salariul mediu net a crescut în Bihor cu 100 de lei într-o lună

Direcția Județeană de Statistică: salariul mediu net a crescut în Bihor cu 100 de lei într-o lună foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai recentă informare publică a Direcției Județene de Statistică privind efectivul de salariați, câștigul salarial și rata șomajului confirmă evoluția constant crescătoare a salariului mediu net în Bihor.

Conform DJS Bihor, care vineri a dat publicității informațiile statistice pentru luna martie, în a treia lună a anului câștigul salarial mediu brut a fost de 6.824 lei, cu 154 lei peste nivelul din luna precedentă, februarie, când era de 6.670 lei.  

Câștiguri salariale medii brute peste media județului au realizat angajații din servicii (7.034 lei lei), iar sub această medie cei din industrie și construcții (6.609 lei) și cei din agricultură, silvicultură și pescuit (5.679 lei).

În ce privește câștigul salarial mediu net, în luna martie, în Bihor, acesta a fost de 4.187 lei, cu 101 lei peste nivelul de 4.086 lei din luna precedentă.

Câștiguri salariale medii nete peste media județului au înregistrat angajații din servicii (4.211 lei), iar sub medie cei din industrie și construcții (4.184 lei) și cei din agricultură, silvicultură și pescuit (3.681 lei).

Totuşi, județul Bihor se află sub media națională, căci, la nivelul țării, potrivit INS, câștigul salarial mediu brut pe economie în luna martie 2024 a fost de 8.502 lei, iar cel net de 5.185 lei.

În a treia lună a acestui an, numărul șomerilor din evidențele Direcției Județene de Statistică Bihor a fost de 4.475 persoane, cu 411 mai mare decât în februarie, iar rata șomajului a fost de 1,9%, cu 0,4% mai mare decât în luna precedentă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
georgel potopu'
Sau macar la Lukashenko, celalat idol al tau, sa emigrezi din "non-valoarea" UE, dar nici acolo nu mergi. Vin belorusii in UE, asta nuami daca pot scapa de idolul tau, si de lagarul condus de el. Nu uita ca Romania se dezvolta si se modernizeaza cu bani din UE, nu de la idolii tai, care nu stiu cum si ce sa mai palmeze. E o diferenta.
Postat 01 Iunie 2024, 20:37 de Riviera
potopule georgel
Esti caz patologic. Ca sa-mi dau like ar insemna sa am uneori zeci de dispozitive! Doi la mana, tu esti un luzar. Eu sunt in pozitia care imi convine. Tu o dai cu placa stricata cu Occidentul putred si bla-bla dar nu emigrezi in Rusia. Rusii emigreaza in Occident. Aici se vede impocrizia ta. Nu apuci tu ciolan, frustratule, orict te scremi cu minciunile tale. Daca nu ti-ai dat seama, eu ma dstrez, in timp tu faci spume la gura :))
Postat 01 Iunie 2024, 20:14 de Riviera
Riviera...tot cu aceeași....
.... piesă stricată și cu aceeași bandă care agață. Tot pe lângă subiect. Și îți mai dai și singur laicuri. Poți să fii și mai frustrat de atât? Chiar îmi este milă de tine! Contra-argumente ZERO, numa gargară!
Postat 01 Iunie 2024, 18:43 de georgemarian
Tot potopului georgel
O marioneta gen Lukashenko a vrut Putin si in Ucrina. S-a intamplat insa ca ucrainenii sa aleaga lupta, in loc sa fie o gubernie ruseasca.
Postat 01 Iunie 2024, 17:46 de Riviera
potopul georgel... continuare
Cum era sa-l uit pe cel de-al doile idol al tau, Lukashenko. Subordonatul kaghebist al lui Putin. Astia nu ies niciodata la pensie, iar popoarele aflate sub ei sunt in culmea "fericirii". Nu stiu ce si cum sa faca sa evadeze din lagarele respective.
Postat 01 Iunie 2024, 17:12 de Riviera
potopul georgel 2
Nu stiam ca cccidentalii emigreaza la Putin (idolu' tau), si nu rusii in Occident. Ma refer la rusii de rand, nu la mafia de la Kremlin. Aia nu pleaca nicaieri. Ii trimit pe cei pe care ii pot fraieri cu tancurile, avioanele de lupta, etc prin vecini, fara invintatie.
Postat 01 Iunie 2024, 16:59 de Riviera
potopul georgel
Vezi ca ti s-a terminat invoirea de la nr. 6.
Postat 01 Iunie 2024, 16:28 de Riviera
Căruțul...
trebuie să crească. Că dacă în cărucior pui tot mai puțin nu te ajută că îți crește salariul. Coșul zilnic de consum e cel mai reprezentativ indicator dacă vrei să fii transparent. Vremurile ideale ar fi să apară coșuri la Penny cu 4x4 permanent + benă basculabilă pe spate. Atunci da. Râdem, glumim dar nu ne putem plânge. Fiecare vedem personal cum o ducem și statul nu ne poate minți. Problemă sistemică e că nu se generează locuri de muncă mai multe și bine plătite, că nu producem tehnologie de top, că în loc să meargă banii in investiții merg in cheltuieli, că se îndoctrinează copiii cu nonvalorile UE-SUA de afară iar oamenii capabili sunt dați la o parte. In timp ce alte țări cumpără creiere noi nu ne ocupăm de cele pe care le avem.
Postat 01 Iunie 2024, 11:25 de georgemarian
Ha, ha, ha ... toate cresc în perioadele de campanii electorale.
De la zi la zi sau de la lună la lună, angajatorii au crescut salariile cu 100 lei lunar ??? Așa, că le-au venit firmelor profituri peste noapte. Minciuna și manipularea sunt precum balsamul de rufe pentru instituțiile publice, ca să acopere putorile plătite de tot contribuabilul.
Postat 01 Iunie 2024, 10:52 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON