URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2012, 11:37

Dictatura proştilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iar se plânge lumea că rezultatele la bacalaureat au fost catastrofale. Nimic mai fals! Anul trecut au fost catastrofale; acum, că s-au înregistrat cam aceleaşi procente, pot fi considerate normale.

Principalii vinovaţi de starea învăţământului sunt dascălii. Cum au ajuns să dea examenul nişte elevi care au luat note de 1,23 sau 3,14? Profesorii lor, care i-au târât patru ani prin liceu, nu au nicio responsabilitate?

Decăderea sistemului de învăţământ a început după Revoluţie. Atunci au început să se facă titularizări pe bază de valută, pălincă, găini şi sex. Atunci s-a apucat Unchiu' Maghiar să intelectualizeze vameşi şi miliţieni cu toptanul. Şi dacă fenomenul s-ar fi limitat numai la absolvenţi ar fi fost întrucâtva suportabil. În fond, un vameş absolvent de Drept ajunge să presteze la bară doar când o foloseşte în luptele cu vecinii.

Grav este, însă, că au apărut şi universitari sfertodocţi, care la rândul lor şcolesc dascăli de liceu şi de şcoli generale de toată jena. Acum, aceste mari somităţi academice se sfiesc să fie verificaţi la plagiate, de parcă ar trebui controlaţi de nu ştiu ce boală lumească.

Pentru ca haosul să fie complet, ministreasa de la Educaţie propune nu curăţenie în sistem, ci examene mai uşoare. Şi uite aşa ratăm şansa de a avea suficienţi chelneri şi tinichigii, în schimb umplem ţara cu "intelectuali" submediocri! E clar că suntem condamnaţi să trăim într-o dictatură: dictatura proştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ministrul Invatamantului, toti ministrii secretari de stat si toti profesorii sa dea acum bacul!
In Invatamant este o coruptie atat de mare incat poate doar cea din Justitie o intrece. Cred ca multi profesori, in frunte cu ministra lor, n-ar fi in stare sa promoveze un examen de titularizare si nici macar bacalaureatul. Nu exista un sistem de verificare-colectare a CAS sau TVA, de pilda, in schimb este un sistem integrat foarte bine pus la punct de a scoate pe banda rulanta prosti cu diploma. La examenele de titularizare intentionat listele candidatilorvsunt incurcate, astfel ca cei care se prezinta pentru lb. romana sunt pe listele de biologie sau matematica, si invers. Daca nu intra la examen sunt considerati absenti. Asa ca majoritatea dau examene la discipline pt. care nici macar n-au diploma, pt ca asa dicteaza Inspectoratul scolar, precis ca nu de capul lui. Apoi te miri cand afli la stiri despre note de 2 si 3 la examenele de titularizare. Ce vreti de la o ministra, aflata nu la primul mandat, care pronunta "seZiune" in loc de „sesiune”? Invatamantul e varza!!! E usor sa dai vina pe copii si pe cativa dascali constiinciosi, dar pestele de cap se impute.
Postat 22 Iulie 2012, 09:05 de Alex
Ioan nu Ion
De ce nu ai alta alternativa decat FSN,adica ori PD ori PSD?Eu nu cred nici in partidutele noi,PP,PNR, create de Basescu.Dupa mine singura sansa ar fi cea a partidelor istorice.PNL si un PNTCD real. linia surorile Coposu-Ciorbea.Din pacate voteaza prea multa prostime!
Postat 19 Iulie 2012, 07:15 de Nelu
Ok, dar numai dascalii sunt ,,prosti'' ?
Mirceo, iti sugerez sa scrii, in completare la acest articol, un altul despre cum acced dascalii in invatamant; cu ce note intra, cati copiaza....chestii de genul asta P.S. Oare n-ar trebui sa-ti strangi colegii (de redactie !) si sa-i pui sa ia cate o foaie de hartie si sa scrie cateva randuri dupa dictare ? Tu (mai) citesti articolele colegilor tai...unii/unele parca n-ar avea ce sa caute cu pixul in mana....cel putin dupa cum scriu.
Postat 19 Iulie 2012, 06:51 de .
Dictatura prostilor
Felicitari pt articol, ati fost prea bland in comentariu si fata de profesori si fata de sistem. Elevii vor invata de la dascali daca acestia sunt competenti, daca nu materie ca nu pot sa invete unii elevi, sigur unde le este varful nasului. Orbital.
Postat 19 Iulie 2012, 04:34 de ionescu
Sa fim corecti, daca se poate!
Dascalii lucreaza cu materialul clientului. Este imposibil sa faci din * bici care sa pocneasca fara a murdari pe cineva. Este cunoscuta si recunoscuta partea de vina a dascalilor, dar pana la fi considerata singura cauza a instalarii dictaturii prostilor drumul este lung si calea batuta.
Postat 18 Iulie 2012, 14:55 de Apolitic.
Sa fim corecti, daca se poate!
Dascalii lucreaza cu materialul clientului. Este imposibil sa faci din * bici care sa pocneasca fara a murdari pe cineva. Este cunoscut si recunoscuta partea de vina a dascalilor, dar pana la fi considerata singura cauza a instalarii dictaturii prostilor drumul este lung si calea batuta.
Postat 18 Iulie 2012, 14:54 de Apolitic.
INTREBARE
CHIRILA, TU CE ESTI????????? RASPUNDE-MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iulie 2012, 14:30 de BULA
Pai.....
Lore draga ,in lumea ta sunt convins ca toate arata bine si corect.Articolul nu releva situatia invatamantului romanesc,dar examenul de bac aproape ca reuseste;sau daca termini o facultate fara sa deschizi macar o carte sau sa te prezinti la examen,sau asta e normal...Nu doar examenele pentru cadrele didactice sunt dificile,ci toate,asta pt ca sunt multi cu bani si pile,iar pt cei care invata nu mai raman locuri.Asa ca vine saracu' de el ala care e doxa de carte si pica la examen si dupa aia zice cat a fost de greu ca el invata de 2 ani pt examenul asta si tot l-a picat.Cadrele didactice intradevar nu pot fi bagate in aceiasi oala,pt ca nu e in regula ca cei 1% corecti sa fie amestecati cu cei 99% spagari.Distractie placuta in lumea ta!
Postat 18 Iulie 2012, 13:35 de Cititor
,,oala prostilor''
Un articol de 2 lei care nu releva cu adevarat situatia invatamantului romanesc si mi se pare foarte urat ca toate cadrele didactice sa fie bagate in aceiasi oala ,,oala'' prostilor mai ales ca habar nu aveti cum se desfasoara examenele acum pentru cadrele didactice.La cate examene de titularizare sau definitivat ati participat domnule Chirila? informati-va mai bine cand scrieti un articol!
Postat 18 Iulie 2012, 12:48 de Lore
vai vai
mari prefacatori mai sunteti. adica dupa ce ati propagat mizeriile USL si ati votat jos basescu, mai aveti tupeul sa reveniti cu dictatura prostului de mang, care in minutele astea isi scrie raportul cum ca nu a plagiat la comisia de etica corupta pana in maduva pluii. asta ati vrut, ati strigat jos basescu, asta aveti si asta meritati. cred ca mai mare blestem pe capul vostru nu poate fi decat "sa traiti sub USL". veniti acum si va plangeti! dar mintea unde v-a fost in ultimii ani, cand, in loc sa sprijiniti reformele, faceati pe carcotasii, dupa trambita lui Felix. halal indivizi echilibrati. macar resemnati-va si taceti dracului, deoarece pt dezastrul ce urmeaza sunteti cu totii de vina, care ati votat sau care ati sprijinit USL. sa va vad peste 1 an.
Postat 18 Iulie 2012, 12:39 de ioan si nu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON