URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2021, 08:31

Diamantele nu-și pierd sclipirea nici în criză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pandemia şi implicit ameninţarea constantă a unei crize financiare severe ne-au făcut să ne gândim de mai multe ori înainte de a face orice achiziţie. Ba mai mult, fenomenul covid-19 i-a redirecţionat pe unii dintre noi de la a achiziţiona la a investi.

În acelaşi timp, multe dintre investiţiile care păreau sigure până acum şi-au schimbat statutul în urma schimbărilor fulger care au avut loc în 2020. Piaţa imobiliară este imprevizibilă, zona acţiunilor şi a obligaţiunilor rămâne alunecoasă, iar a ţine banii în bancă nu mai reprezintă o alternativă viabilă, pentru că – în unele cazuri – dobânzile ajung pe un teritoriu negativ. "În ce să investesc?" – o întrebare valabilă şi în 2021, când tot mai multe persoane îşi doresc să aibă posibilitatea de a "îngheţa" temporar sume mai mici sau mai mari de bani, care să poată fi accesate cât mai facil în zilele negre. Exact această oportunitate uriaşă ne-o oferă aurul şi diamantele – investiţiile preferate ale marilor înstăriţi ai lumii.

"Încă de la începutul pandemiei, am observat un interes crescut pentru investiţiile în aur. Dacă unii rămân la varianta clasică de a achiziţiona bijuterii şi a le privi ca pe o investiţie, şi lingourile câştigă din ce în ce mai mult teren. Ne bucurăm că mulţi orădeni sunt conştienţi de puterea economică a aurului şi a pietrelor preţioase, însă recunoaştem că este încă nevoie de educaţie financiară în acest sens, în special în ceea ce priveşte diamantele. Periodic, încercăm să stimulăm publicul prin campanii speciale precum Diamond Discount-ul pe care îl oferim întreaga lună septembrie, adică 20% reducere de preţ pentru toate bijuteriile din colecţia cu pietre preţioase." – a declarat un consultant Ilex Gold.

Când faceţi un cadou cuiva, este foarte important să vă gândiţi la durabilitate, la investiţia pe care urmează să o realizaţi. Sunt foarte multe produse care îşi pierd din valoare odată cu trecerea timpului sau poate chiar de la prima utilizare, în timp ce în cazul aurului şi al diamantelor situaţia stă cu totul altfel. Este vorba despre aşa-numitul fenomen store of value. Persoana care primeşte bijuteria se bucură de latura sa artistică, de frumosul ei, dar în acelaşi timp are stocată acolo o valoare care se poate transforma oricând în lichidităţi.

Extracţia diamantelor implică un proces din ce în ce mai dificil şi extrem de laborios, iar acest lucru le păstrează în siguranţă în zona bunurilor de lux. Majorările de preţ se înregistrează de la an la an, iar interesul de a investi în diamante creşte şi el proporţional. Până şi instituţiile şi băncile naţionale recurg la diamante ca măsură de protecţie împotriva volatilităţii pieţelor şi a incertitudinilor din mediul financiar. Marele merit al diamantelor este că ele nu depind exclusiv de trendul economic, putând fi tranzacţionate oricând şi având o valoare constantă la nivel global.

În cazul bijuteriilor cu diamante, aurul devine secundar. Este un metal preţios care fixează şi complimentează pietrele preţioase. Aici este vorba deja despre proprietăţile şi calitatea intrinsecă a diamantelor. Aceste fascinante elemente naturale se găsesc în cantităţi foarte mici în scoarţa terestră, iar exploatarea devine din ce în ce mai complicată. Aşadar, diamantele vor rămâne rare şi greu accesibile în continuare, iar de aici avem certitudinea că valoarea lor nu poate decât să crească în timp.  

"Sunt spectaculoase, rare şi au o strălucire aparte. Însă aş vrea ca publicul să înceapă să vadă dincolo de latura estetică a diamantelor. Pentru că – pe lângă frumuseţea lor incontestabilă – aceste pietre sunt cu adevărat preţioase. Iar eu le consider cea mai bună investiţie, chiar şi pe timp de criză." – ne-a împărtăşit unul dintre managerii Ilex Gold, care deţine şi un atestat de evaluare a diamantelor, eliberat de prestigioasa şcoală HRD Antwerp.

Cele mai cunoscute publicaţii economice ale lumii confirmă ceea ce au împărtăşit cu noi specialiştii Ilex Gold. Marii investitori ai lumii susţin că oricine trebuie să aibă în portofoliu aur şi pietre preţioase, iar istoria ne arată şi ea că vorbim într-adevăr despre o soluţie cu riscuri minime, chiar şi în cele mai nesigure vremuri. Momentan, diamantele se numără printre activele cu cea mai concentrată valoare din lume, fiind totodată o importantă sursă de lichiditate. În plus, au avantajul de a fi uşor de depozitat şi de transportat, datorită greutăţii scăzute.

Retailerul Ilex Gold vă oferă un portofoliu vast de bijuterii cu diamante şi, pe lângă acesta, în luna septembrie aveţi şi un imbold suplimentar: 20% discount la întreaga colecţie de piese cu pietre preţioase. Campania se derulează atât în magazine, cât şi online, pe www.ilexgold.com. Dacă decideţi să investiţi în diamante, specialiştii lor vă stau la dispoziţie cu sfaturi avizate şi consultanţă în domeniu. Vă invităm să vă bucuraţi de bijuteriile spectaculoase şi de privilegiul de a avea în acelaşi obiect o sursă de frumuseţe, dar şi o investiţie sigură pe termen lung.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu-i pamflet, ci o recomandare corectă.
Avem prețuri bune.
Postat 15 Septembrie 2021, 08:53 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON