URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Anul 2025 înseamnă, după trei cincinale, prima absență a lui Ilie Bolojan de la cârma Oradiei și a județului. Dacă lucrurile vor merge bine, e semn că sistemul de lucru al actualului șef al Senatului a fost implementat cu succes. Dacă nu, vom rămâne cu regretul că mandatele lui Bolojan au fost o excepție în administrația publică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă vine să credeți că, deși conducerea Consiliului Județean Bihor i-a cerut să demisioneze, șeful DGASPC, Călin Puia, a refuzat, sfidător, să facă acest gest de minimă onoare? Că, dimpotrivă, a ales să târască în scandal atât instituția pe care o conduce (unde săptămâna trecută procurorii și polițiștii au descins cu mandat de percheziție fiindcă directorul nu le-a pus documente la dispoziție de bunăvoie), cât și administrația județeană însăși (care i-a deschis și ea o anchetă administrativă)?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2024, 19:12

Dezvoltatorul orădean Prima, încă un proiect imobiliar de sute de milioane de euro în București

Dezvoltatorul orădean Prima, încă un proiect imobiliar de sute de milioane de euro în București foto: primacasa.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvoltatorul orădean Prima Development Group pregătește o nouă investiție de amploare în Capitală. Grupul patronat de omul de afaceri Ștefan Kopany a semnat documentele pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de peste 6 hectare, pe care urmează să ridice un complex rezidențial cu 2.000 de apartamente, estimat la 260 de milioane de euro.

Potrivit zf.ro, terenul în cauză se află pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti din București, fiind aflat în portofoliul dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz.

Prima mai deţine în zonă și un teren de 5 hectare și „intenţionează ca pe aceste două terenuri să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 2.000 de apartamente şi deschidere directă la lacul Griviţa”.

„Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deţinute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro”, notează Ziarul Financiar.

Adrian Stoichină, co-CEO Prima Development Group, a precizat că noul proiect este unul „cu necesar foarte redus de energie, cu impact minim asupra mediului şi avantaje în ce priveşte costurile de întreţinere”.

„Apartamentele sunt gândite astfel încât să ofere confort şi să reprezinte o investiţie inteligentă pe termen lung”, a arătat Stoichină.

Compania estimează că va începe construcţia anul viitor. Ansamblul se va numi Alizee by the Lake Prima Development Group, iar dezvoltatorul orădean ar avea în plan să organizeze un concurs de arhitectură în ce-l privește.

Sursa citată amintește că în Oradea, cartierele Prima însumează 4.000 de apartamente, investițiile în imobile ridicându-se la o valoare totală cumulată de peste 280 de milioane de euro. Și în Bucureşti compania a dezvoltat cartiere precum Core Timpuri Noi şi ansamblul rezidenţial tip boutique Boemia Apartments.

„În acest moment, Prima Development are în lucru, în Capitală, 3.000 de apartamente aflate în diverse stadii de autorizare, o investiţie care se ridică la 200 de milioane de euro”, mai scrie Ziarul Financiar.

Pe site-ul primacasa.ro, compania patronată de Kopany se descrie ca fiind „cel mai mare dezvoltator imobiliar din municipiul Oradea, cu un istoric de referință în domeniul construcțiilor civile și edilitare și nu în ultimul rând, în piața rezidențială”.

Fiind pe piață în 2005, „echipa Prima Residence a construit primele ansambluri rezidențiale pe plan local”, se mai arată pe site.

Arena Residence, Green Residence, Prima Premium Decebal sau Urbana Residence sunt câteva dintre proiectele construite în Oradea de acest grup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Calitate zero
Intrebati pe cei care se ocupa de amenajari interioare, cand trebuie sa gaureasca pereti sau stalpii de beton din bllocurile noi, comparativ cu cele vechi. Cu un burghiu daca faci maxim 10 gauri la un bloc vechi, iar la cele noi faci de 5-10 ori atatea gauri pana se uzeaza burghiul. Asta spune totul de calitate.. Sau cand a fost cutremurul ala de langa Arad, blocurile vechi nu au patit nimic, dar la blocurile Ared erau pline de fisuri si crapaturi pe stalpii de sustinere!! Si deja au aparut in ultima vreme pe facebook plin pe postaci ai dezvoltatorilor, care ne spun ca blocurile vechi dupa 50 de ani trebuie demolate, ca nu mai sunt sigure, ca au igrasie, sunt insalubre. Iar pe locul lor sa se faca blocuri noi care sunt mai eficiente ca pe spatiul respectiv vor fi de 3-4 atatea apartamente sau firme si birouri.
Postat 30 Aprilie 2024, 18:43 de Petre93
Calitate zero
Sunt curios cum vor arata aceste blocuri peste 40-50 de ani. Blocurile Prima cu 4 etaje nu au beci ca si blocurile vechi, sunt construite pe principiul caselor, spata ceva sapa pe unde sunt peretii si stalpii, maxim 1 metru adancime. Dar nu au subsol!!!
Postat 30 Aprilie 2024, 16:50 de Petre93
Clopul asta e prea mare pt ţӑran!
Ţӑranul e cocos cu pulimea, asteia ii ia casele pe bani de tigari si da terenul lui kopany, erbasu, etc. Mai mult nu poate. O miscare gresita si ţӑranul ajunge in doi timpi si trei miscari langa colegul iulian dumitrescu. Uitati-va la ce s-a intamplat in Turcia, unde erdogan, desi e sultan, tot nu i-a putut beli pe dezvoltatori, desi vreo 55.000 de turci au murit, iar un numar dublu au fost raniti.
Postat 30 Aprilie 2024, 12:44 de pinonel
O veste buna!
O veste buna! La cati bani au bagat in Bucuresti, probabil nu le mai ramane sa faca chestii de rahat aici in Oradea, si asta ne bucura. Poate asa mai are omu sansa sa nimereasca ceva cladiri facute cat de cat ok
Postat 29 Aprilie 2024, 23:07 de Szaby_Oradea
cotete de gaini...
...fabricate din rigips ! Asta sunt "blocurile" Prima, a Doua, a Saptea Casa ! "Dezvoltatorul" pe care, in cazul unui cutremur de 7 grade, nu-l mai gaseste nimeni, prin insulele prin care va fi. Blocuri-ghetouri, pe care le cumpara fraierii care pica in plasa reclamei-prosteala pe care banii lui Kompany o platesc la greu. Apartamente mici cat cotetele de gaini, cu pereti din rigips, in care nu stii daca vecinul e la el in baie sau la tine in baie !
Postat 29 Aprilie 2024, 22:55 de topograf
blocuri de calitate proasta, facute in batjocura si lacomie
niste blocuri de rahat, cu autorizatii luate seara, nimic calitativ sau estetic de nivel 2024, dupa model afganistan si brazilia. traiasca pnl-ul care propulseaza prima in capitala. cu aceasta ocazie, se declara oficial nicusor dan primar al capitalei!
Postat 29 Aprilie 2024, 20:01 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7792 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON