URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iunie 2024, 13:09

Dezvăluirile BIHOREANULUI produc efecte: Doctoriţa Rodica Negrini nu mai este şefă de secţie la Maternitatea din Oradea!

Dezvăluirile BIHOREANULUI produc efecte: Doctoriţa Rodica Negrini nu mai este şefă de secţie la Maternitatea din Oradea! (Sursa foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar primele efecte ale dezvăluirilor BIHOREANULUI privind Maternitatea din Oradea. Fără a anunţa public nimic, conducerea Spitalului Judeţean a schimbat-o, luni, de la şefia secţiei de Obstetrică-Ginecologie II pe dr. Rodica Negrini, exact în ziua în care ziarul a publicat o primă anchetă despre mai multe acuzaţii aduse de paciente ale acesteia, dar şi despre probleme de legalitate legate de statutul doctoriţei.

BIHOREANUL a arătat că Negrini se afla în funcţia de şefă de secţie din anul 2011, fără a o fi ocupat prin concurs, delegarea ei temporară fiind prelungită periodic de managerul spitalului, cu încălarea prevederilor legale. Tot nelegal ocupa Negrini funcţia şi prin prisma faptului că, din anul 2022, se trecuse, în paralel, administratoare a propriului cabinet privat, situaţie considerată incompatibilă prin Legea Sănătăţii.

De unde știe BIHOREANUL?

De altfel, acesta din urmă a şi fost motivul pentru care managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, a anunţat luni, într-o şedinţă cu cadrele medicale din Maternitate, decizia de a nu-i mai prelungi doctoriţei Negrini delegarea în funcţia de şefă de secţie.

Măsura a fost discutată în spatele uşilor închise, fără a fi anunţată printr-un comunicat de presă, aşa cum obişnuieşte spitalul să o facă de fiecare dată când vrea să prezinte câte o reuşită medicală.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, managerul Gheorghe Carp s-a arătat mai degrabă interesat de sursele care au stat la baza dezvăluirilor din ziar, reproşându-le cadrelor de la Maternitate că se "mănâncă" între ele şi promiţându-le că se va ocupa personal să afle de unde provin informaţiile deranjante.

Legat de problema de incompatibilitate a dr. Negrini - pe care ar fi trebuit chiar el să o constate, să o îndrepte şi să o sesizeze autorităţilor competente -, dr. Carp a doar dojenit-o pe doctoriţă, spunându-i, de faţă cu colegii săi, că ar fi fost ferită de probleme dacă şi-ar fi trecut administrarea firmei private pe unul dintre fiii ei.

BIHOREANUL a încercat să afle de la managerul Spitalului Judeţean versiunea oficială a deciziei luate în privinţa Rodicăi Negrini, dar până la ora apariţiei acestei ştiri, Gheorghe Carp nu a răspuns apelurilor ziarului.

În mod normal, şefia secţiei OB II din Maternitate va fi preluată de dr. Liana Ştefan (fostă Antal), care fusese propusă pentru această funcţie încă de anul trecut, de Facultatea de Medicină din Oradea, în virtutea calităţii de cadru universitar, dar - potrivit surselor BIHOREANULUI - a fost pusă "în aşteptare" de conducerea Spitalului, până la pensionarea doctoriţei Negrini. 

UPDATE: Managerul susține că n-a știut că e incompatibilă 

Ulterior, managerul Spitalului Județean din Oradea, dr. Gheorghe Carp a contactat BIHOREANUL și a confirmat destituirea doctoriței Rodica Negrini de la șefia secției OB II.

Gheorghe Carp„Luni dimineața la ora 8 m-am prezentat la raportul de gardă, i-am mulțumit doamnei doctor pentru activitate și i-am spus că, în urma apariției informațiilor publicate de dumneavoastră, este incompatibilă și, ca atare, nu mai poate să fie șefă de secție. Aceasta a avut o delegare temporară, care se încheia peste două luni”, a explicat dr. Carp, spunând și că nu a știut de situația de incompatibilitate.

Acesta a fost întrebat și dacă, în acest caz, spitalul va sesiza Agenția Națională de Integritate, iar managerul a sugerat că este posibil ca „ANI să se fi autosesizat deja”. 

Întrebat și de ce anunțul nu a fost făcut public, dr. Carp a precizat că informația a fost comunicată biroului de presă, însă purtătoarea de cuvânt, cel mai probabil, nu a reușit să o transmită.

Chestionat și în ce privește numirea temporară, vreme de 13 ani, a dr. Rodica Negrini, fără organizarea vreunui concurs, managerul a sugerat că acest mecanism este adoptat și de alte spitale din țară și că s-a așteptat schimbarea legislației - din 2022 - pentru ca șefii de secție din spitalele clinice să fie numiți din rândul universitarilor, de facultățile de medicină.

„În acest caz, am delegat-o temporar la șefia secției pe doamna doctor Liana Ștefan, urmând ca aceasta să primească aprobarea și din partea Senatului Universității din Oradea”, a mai declarat dr. Carp.

În ce privește reclamațiile cu privire la conduita medicului și a procedurilor medicale făcute, managerul a spus că acestea nu-l privesc, atâta timp cât pacientele respective nu au făcut plângere spitalului.

Legat de discuțiile din timpul ședinței, managerul a infirmat că este preocupat de aflarea sursei BIHOREANULUI. „Acest lucru nu mă privește, însă într-adevăr, am remarcat faptul că există certuri între medici și că de multe ori preferă să se reclame între ei BIHOREANULUI. În ce privește calitatea de administrator, cred că i-am spus (doctoriței Negrini - n.r.) că putea să facă la fel cum procedează și alți medici, adică să treacă administrator o rudă, pe cineva din familie”, a declarat acesta.

Ulterior declarațiilor managerului, biroul de presă al Spitalului Județean a comunicat presei, sec, că „în ceea ce privește Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie II, Doamna Dr. Ștefan Liana, medic primar obstetrică-ginecologie, a fost numită temporar în funcția de șef de secție, înlocuind-o pe doamna Dr. Negrini Rodica”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Puterea presei
Aici se vede cât de importantă e presa, mai ales când pune întrebările corecte. Pe de altă parte, cu câtă lejeritate vorbesc public de evitarea legii prin o rudă...
Postat 05 Iunie 2024, 05:51 de Vio_427
Feliciana
Dar hai sa vorbim doar din auzite, dă veteranii ăștia de doctori cu plicul. Ce zici? Deschide un subiect?? Tu nu ai dovezi, eu nu am, dar să-mi bag ceva că ăștia au vile de acum 30 de ani.
Postat 04 Iunie 2024, 23:28 de Sandu2100
Feliciana
KP aka CrisDumi știe din propagandă, pt ca NU e deșteaptă, și a demonstrat ca nu e.
Postat 04 Iunie 2024, 23:19 de Sandu2100
Cp=kp Știe tot din interior
Au terfelit legea sa își poată pune oamenii lor. Poți fi manager pe firma soției. La 68 ani. Ce zice Ani. În dictatura ai pionii tai ce te susțin și ii recompensezi. După ce se prescrie revii la loc și iar sapi. A dat cu bolovanul spune aici. Cine ii permite? Legea ce nu exista. Sa dea bani înapoi de șefie ilegala. În județean nu sunt la fel? Acoliții
Postat 04 Iunie 2024, 22:51 de Feliciana
@KP
"Mai incompetenți decât liberalii nici Caragiale nu a văzut în ultimul secol și jumătate" Se pare ca obsesia nu-ti trece! La orice postare, indiferent despre ce e vorba, o dai cu liberalii, neterminatii. Ia-ti medicamentele!
Postat 04 Iunie 2024, 21:47 de Biggie
KP
Pai tu ești o incompetenta, o demonstrezi că aiurea, nu ai habar de nimic, doar de propagandă.
Postat 04 Iunie 2024, 17:48 de Sandu2100
Sanda - nebuna vorbește de competență precum ăla cu funia în casa spânzuratului.
Mai incompetenți decât liberalii nici Caragiale nu a văzut în ultimul secol și jumătate. De parcă nebuna a trecut recent pe la raclaj. Iar de incompatibilitate ce să mai povestim, că doar unul este Carp, medic și senator cât s-a învârtit de de post politic călcând ptin primărie ca viceprimar la un moment dat, apoi manager de spital și administrator de firmă privată. Ca să nu mai spunem cât de neprofesionist este parte din personalul medical orădean, prin atitudinea de șpăgari și șpăgare cu tradiție deja.
Postat 04 Iunie 2024, 16:52 de KP
Universitatea!
Nu inteleg de a trebuie sa se terfelesca dr. Negrini, pentru ça Dr. Stefan pistonata de universitate si-a pierdut rabdarea? Putea sa se schimbe mai civilizat. Daca vorbim de incompetenta atunci sa vorbim si de Dr. Muresan. Diferenta este ça locul lui nu este rivnit de atot puternica universitate. Fantoma lui popa ionica mai bintuie inca?????
Postat 04 Iunie 2024, 15:54 de Piranda
Era și cazul
Acum se poate pensiona. E timpul sa lase locul unora mai competenți.
Postat 04 Iunie 2024, 15:03 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON