URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2024, 16:14

Dezbatere la IQ Digital Summit Oradea: Cum se vede Transilvania pe harta globală a industriei hi-tech în era inteligenței artificiale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce provocări întâmpină companiile tech din Transilvania, în general, și cele din Oradea și regiunea Nord-Vest, în special? Ce rol au clusterele IT în acest context - și cum se construiește un ecosistem sănătos, în care sectoarele public și privat lucrează atât împreună, cât și în simbioză cu mediul academic?

Sunt câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns la IQ Digital Summit Oradea, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei desfășurat până acum în orașul de pe Criș, care se va desfășura pe 3 octombrie la Teatrul Regina Maria.

Dezbaterea va avea loc în cadrul panelului “HI-TECH Made in Transilvania”, organizat de The European Digital Innovation Hub In Transilvania, și va explora potențialul regiunii Transilvania în domeniul tech și modalitățile de a stimula dezvoltarea ecosistemului local și regional.

„Vom aduce în prim-plan provocările și oportunitățile întâmpinate de companiile tech din Oradea și din Transilvania - cu accent pe rolul clusterelor și al colaborării între companii, administrație și mediul academic în creșterea competitivității la nivel european și global”, a precizat Bianca Muntean, co-fondator și cluster manager Transilvania IT Cluster, coordonator și fondator al The European Digital Innovation Hub in Transilvania, potrivit IQDigital.ro.

Invitații panelului sunt Mirela Mărcuț, Policy Expert / Business Development Expert, Transilvania IT Cluster, Andrei Savin – CEO Brinel, Răzvan Pătcaș – director, Parcul Științific și Tehnologic Oradea; Marcel Anghel – CEO Qubiz și Daniela E. Popescu – profesor universitar, coordonator al Serviciului Management Integrat IT din Universitatea Oradea.

Citiți mai multe detalii pe IQDigital.ro!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mirajul "high tech" este în scădere.
"Orice urcuș are un coborâș". Se va conștientiza asta, atunci când stomacul va anunța că un laptop i7, spre exemplu, poate să aibă același preț precum un kilogram de varză de Bruxelles.
Postat 25 Septembrie 2024, 09:45 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON