URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2021, 08:52

Dezbatere... în vacanță. Au lansat un proiect important în „dezbatere publică” și au plecat în concediu!

Dezbatere... în vacanță. Au lansat un proiect important în „dezbatere publică” și au plecat în concediu! (Sursa foto: Facebook - Parcul Natural Apuseni)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenilor din Budureasa, Bunteşti, Câmpani, Nucet şi Pietroasa, vecinilor din localităţile clujene şi din judeţul Alba cuprinse în Parcul Natural Apuseni, administraţiilor locale, celor trei consilii judeţene, turiştilor şi speologilor deopotrivă li se pregăteşte o surpriză.

Administraţia Parcului Natural Apuseni a pregătit un proiect de Regulament al activităţilor permise şi interzise pe teritoriul ariilor naturale protejate, lansat pe 19 august în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului, proiect ce urmează să fie adoptat prin ordin al ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Proiectul are însă o mulţime de bube, neavând avizele ministerelor Culturii, Agriculturii şi Dezvoltării, obligatorii, şi nici consultarea tuturor autorităţilor locale şi a locuitorilor, cărora le vor fi restrânse, de pildă, drepturile de a repara ori construi drumuri, respectiv de a păşuna animale, ba chiar nici a speologilor, care vor avea acces în peşteri doar pentru cercetări ştiinţifice.

Cât de serios a fost făcut proiectul şi apoi "dezbaterea" o arată şi faptul că pe site-ul Ministerului Mediului persoanele interesate sunt invitate să trimită "opinii şi sugestii" pe adresa de mail a unei funcţionare, Liliana Vârtopeanu, de la Direcţia Biodiversitate, în termen de 10 zile de la lansare, adică până pe 29 august.

Culmea, însă, funcţionara este în concediu, aşa că un cetăţean care a încercat să-i scrie a primit ca răspuns, în engleză, mesajul "Mă distrez în afara biroului. Vorbim după 8 septembrie dacă este important. Toate cele bune" (foto).

Cum ar veni, un simulacru de dezbatere, un proiect vraişte şi un ordin de ministru ce are toate şansele să fie atacat în justiţie...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tupeu de bugetari
vorbesc cei din provincie ca "X-ulescu din capitala lucreaza in minister". Si ce daca, tot functionar public e, ca si Y-ulescu din Santandrei, cat timp nu e ministru in acel minister. Jumatate din Bucuresteni sunt bugetari nationali. Dar de observat cat tupeu nu doar in a cere dezbatere si a pleca in concediu, si in plus, a se intoarce dupa ce termenul limita e trecut, si in plus nici nu deleaga atributiile catre un alt coleg, ca munca sa poata sa avanseze dupa plan, ci accentuez in emailul automat de raspuns: "hai sa revenim pe subiect dupa 8 septembrie DOAR DACA INCA MAI ESTE IMPORTANT". Cat tupeu, adica doar Daca inca mai conteaza?! Adica, din start pozitia e ca lasa pe maine, ca apoi uita lumea ca trebuia facut. Vorbim doar daca arde si crapa, altfel, mai bine uita ca mi-ai trimis mesaj. La privati, pentru asa ceva poate ramai pe drum, dar la bugetari, iei salar in medie dublu decat la privat, nu te da afara nimeni niciodata, ai sporuri speciale pentru ca respiri, si nici nu faci nimic toata ziua!
Postat 01 Septembrie 2021, 18:08 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON