URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Decembrie 2023, 11:20

Dezastrul de la Ferma Dacilor: A șaptea victimă, un copil, a fost găsită. Ipotezele pe care le iau în calcul anchetatorii

Dezastrul de la Ferma Dacilor: A șaptea victimă, un copil, a fost găsită. Ipotezele pe care le iau în calcul anchetatorii (sursa foto: ISU Prahova)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii din Prahova au găsit, miercuri dimineață, cadavrul carbonizat al unui copil între rămășițele din Ferma Dacilor, complexul turistic care a fost distrus de foc în dimineața de 26 decembrie.

Numărul morților a ajuns astfel la șapte, iar o altă persoană încă este căutată de echipajele ISU. Printre persoanele care au murit se numără doi frați fotbaliști, unul de 16 ani, celălalt de 11 ani, legitimați la CSA Steaua, respectiv Academia New Stars.

Potrivit europafm.ro, și tatăl lor și-a pierdut viața, în timp ce încerca să-i salveze. Bărbatul a reușit însă să-l scoată din flăcări pe un alt copil, fratele geamăn al băiatului de 16 ani, care acum este internat în spital.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă. Procurorii iau în calcul trei ipoteze: o defecțiune la centrala de lemne a complexului turistic, o mână criminală care ar fi pus focul intenaționat și o suprasolicitare a rețelei electrice.

Cauza incendiului devastator va fi stabilită de specialiști de la Institutul Național de Criminalistică, dar și de experți de la INSEMEX Petroșani.

Imagini filmate cu drona la Ferma Dacilor:

„Din câte am văzut la sosirea primelor echipaje, acoperișul era în flăcări. Este adevărat, din ce am observat, că 50% din acoperiș era acoperit cu panouri fotovoltaice. Deocamdată nu putem spune că ar fi o sursă probabilă de incendiu. E clar că a fost observat cu întârziere și ăsta e motivul pentru care victimele au fost surprinse în somn. Cei de la parter s-au evacuat, cei din mansardă, probabil din cauza arhitecturii mai ciudate a holului de evacuare, au fost surprinși de foc, de fum. Nu știm exact”, a declarat, pentru Pro TV, Nicolae Tudoroiu, șeful intervenției ISU Prahova.

Patronul complexului turistic, Cornel Dinicu, a fost audiat de anchetatori, dar nu a putut spune mare lucru. El însuși și-a pierdut un fiu în incendiu.

Complexul „Ferma Dacilor” funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Dinicu chiar s-a plâns în interviuri de greutatea cu care autoritățile îi eliberau actele necesare, lăsând să se înțeleagă că a și ridicat complexul fără autorizație. Pensiunea era un loc căutat de turiști în timpul sărbătorilor de iarnă și pascale.

Pe de altă parte, patronul este un personaj controversat, mai precis un fost interlop cu mai multe probleme penale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Trist
Corruptia iarasi a facut victime!! Oare pina cand ??
Postat 28 Decembrie 2023, 01:51 de Otello
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON