URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iulie 2021, 20:41

Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO)

Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) Imagine surprinsă în landul Renania-Palatinat (sursa: Boris Roessler/dpa)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) Inundatii in Erftstadt, Germania (Sursa foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) Inundatii in Bad Muenstereifel, Germania (Sursa foto: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Boris Roessler/dpa)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Julia Cebella/dpa)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Boris Roessler/dpa)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Peter Kneffel/dpa)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Profimedia Images)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Profimedia Images)
Dezastru în Europa de vest: aproape 200 de morți și sute de dispăruți în urma inundațiilor (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Boris Roessler/dpa)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestul Europei este afectat în ultimele zile de inundaţii devastatoare, care au provocat, până în prezent, moartea a 189 de persoane, dispariţia a alte sute şi distrugerea unor centre istorice, poduri şi drumuri. 

Cea mai afectată regiune de inundaţii este, potrivit Digi24.ro, landul Renania-Palatinat (Germania) unde ''numărul morţilor a ajuns în prezent la 117, iar alţi 749 sunt răniţi'', a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Koblenz.

Duminică, cancelarul german Angela Merkel a mers în comuna Schuld, în apropiere de oraşul Bonn, unde râul Ahr a distrus o parte din centrul istoric. Oficialul german a declarat presei locale că situaţia este "ireală". "Suntem alături de voi. Guvernul federal şi de stat vor acţiona împreună pentru a readuce totul aşa cum era în această zonă frumoasă", le-a promis cancelarul localnicilor, notează Hotnews.ro.

Săptămâna aceasta, miercuri, autorităţile germane vor prezenta un ajutor de urgenţă de 300 de milioane de euro, promiţând că ulterior vor lansa și un vast program de reconstrucţie, mai scrie Digi24.ro.

Un alt oraş afectat de viituri este Hallein din Austria, o localitate aflată la poalele Munților Alpi, foarte aproape de Salzburg. După ce pârâul care străbate oraşul s-a umflat brusc, centrul vechi a fost acoperit de apă, multe maşini fiind luate de viituri.

Situaţia este la fel de îngrijorătoare şi în Ţările de Jos, unde creşterea debitului râului Maas, a dus la evacuarea mai multor localități din sudul ţării, inclusiv a 10.000 de persoane din oraşul Venlo. Din fericire autorităţile au raportat până acum doar pagube materiale, fără persoane decedate sau dispărute.

În Belgia inundaţiile au făcut cel puţin 31 de victime. Zeci de mii de oameni au rămas fără electricitate, iar autorităţile belgiene au declarat că furnizarea de apă potabilă curată este o mare problemă.


Inundații în Rochefort, Belgia (Sursa foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia)

Publicaţia CNN precizează că bilanţul morţilor a ajuns până în prezent la 189 de persoane, sute de dispăruți, iar alte zeci de mii nu se pot întoarce la caselele lor din cauza viituriilor.

Încălzirea globală a fost indicată drept cauză a acestor dezastre, de specialiști din întreaga lume. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON