URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2024, 15:15

Detalii despre atacul din SUA: Profesoara româncă îşi sărbătoarea ziua alături de elevi când a fost omorâtă. Autorul primise arma de la tatăl său

Detalii despre atacul din SUA: Profesoara româncă îşi sărbătoarea ziua alături de elevi când a fost omorâtă. Autorul primise arma de la tatăl său (Sursa foto stânga: Gofundme, sursa foto dreapta: Getty Images via Antena3.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ies la iveală detalii şocante despre atacul armat de la liceul din Atlanta, unde un băiat de 14 ani a ucis patru persoane, inclusiv o profesoară de matematică de origine română. Adolescentul a folosit o armă primită de la tatăl său. 

Atacul armat în care românca de 53 de ani şi-a pierdut viaţa a avut loc miercuri la Liceul Apalachee din oraşul Atlanta, Georgia. Alături de ea au murit şi doi elevi de 14 ani, precum şi un alt profesor de matematică, Richard Aspinwall, de 39 de ani, care a fost şi antrenor secund al echipei de fotbal a şcolii.

Site-ul Stirileprotv.ro notează că profesoara Cristina Irimie era originară din Sibiu, de unde a plecat în 1996 în SUA.

Preotul ortodox George Axente din Atlanta a descris-o ca fiind "o profesoară exigentă, care dorea cu adevărat să-şi înveţe elevii", iar alţi apropiaţi au caracterizat-o drept o persoană veselă, plină de viaţă, pasionată de dans şi dedicată meseriei sale.

Sursa citată mai notează că tragedia s-a petrecut chiar în timp ce Cristina Irimie îşi sărbătoarea ziua de naştere alături de elevii săi.

După tragedie, apropiaţii femeii au postat un mesaj pe platforma Gofundme pentru a ajuta familia acesteia să adune bani pentru cheltuielile de înmormântare.

Presa americană notează că autorităţile au fost avertizate cu privire la comportamentul deviant al elevului de 14 ani care a comis atacul şi care publicat încă din 2023, în online, imagini cu arme.

Adolescentul Colt Gray a folosit o puşcă semi-automată pe care a primit-o de la tatăl său, cadou de Crăciun. Acesta a fost arestat miercuri după ce s-a predat în faţa autorităţilor, la câteva minute după atac. 

Tatăl elevului a fost şi el arestat şi acuzat de multiple infracţiuni, inclusiv omucidere involuntară şi cruzime faţă de copii, pentru că a permis accesul fiului său la arme, mai scrie portalul Stirileprotv.ro.

Preşedintele Joe Biden a reacţionat după această tragedie şi a făcut un apel la acţiuni mai stricte împotriva armelor de foc. "Nu putem continua să acceptăm acest carnagiu al violenţei armate. Trebuie să facem mai mult, nu doar să ne rugăm", a spus el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON