URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
19 Mai 2024, 02:20

Deși a jucat cu echipa a doua, FC Bihor s-a impus la Peciu Nou cu 3-0 în ultima etapă din play-off-ul Ligii a III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a avut în teren jucătorii care au evoluat mai puţin până acum, echipa FC Bihor a încheiat play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a în stil de mare campioană. Sâmbătă, în ultima etapă, roş-albaştrii orădeni s-au impus în deplasare, pe terenul echipei de pe locul 3, CSC Peciu Nou, cu scorul de 3-0, după ce şi la pauză conduceau cu 3-0. Astfel, toate golurile au fost marcate în prima repriză, o repriză foarte bună pentru echipa antrenată de Florin Farcaş.

După ce atacantul Luca Tincău a deschis scorul în minutul 17, fundaşul Tamas Paublusztig l-a majorat în minutul 36, iar Florin Chitaş a închis tabela în minutul 39.

O primă repriză foarte bună

Începutul bun de joc a adus şi primul gol în minutul 17, când Luca Tincău l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut de la 15 metri, în colţul scurt.

FC Bihor şi-a majorat diferenţa pe tabelă în minutul 36, după o lovitură de colţ, executată de pe partea dreaptă de Bogdan Vasile, iar fundaşul dreapta Tamas Paublusztig, urcat în careu, a reluat cu capul din şase metri şi l-a învins şi el pe portarul Braşoveanu, scor 0-2.

Echipa orădeană a dat lovitura de graţie formaţiei timişene în minutul 36, în urma unui contraatac trei contra trei, după un corner al gazdelor. George Cherman i-a pasat pe culoar lui Florin Chitaș, care, după ce a întors un adversar, a șutat pe jos de la 12 metri, în dreapta portarului, scor 0-3.

La pauză antrenorul Florin Farcaş a efectuat nu mai puţin decât patru schimbări. Apoi, în repriza a doua jocul a fost echilibrat, cele mai mari ocazii aparținând de această dată gazdelor, care au trimis mingea în bară în minutul 55, după un șut de la 17 metri, iar apoi, chiar în final, în minutul 86 au trimis peste poartă din 6 metri, după o minge trimisă în fața porții.

Au arătat că sunt jucători importanţi

„Nu pot decât să fiu bucuros după acest joc şi să felicit jucătorii, pentru că au avut o concentrare exemplară în tot ceea ce a trebuit să facă, ca atribuţiuni în timpul jocului. Au respectat în totalitate sarcinile de joc, chiar dacă au fost jucători care au evoluat mai puţin sau poate deloc. Evoluţia lor nu poate decât să mă bucure şi îi felicit că au arătat într-adevăr că şi ei sunt jucători importanţi şi evoluează la echipa de pe primul loc”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.


CSC Peciu Nou – FC Bihor Oradea 0-3 (0-3)

Au marcat: Luca Tincău (min. 17), Tamas Paublusztig (min. 36) şi Florin Chitaş (min. 39)

CSC Peciu Nou: M. Braşoveanu – M. Matei, A. Gania, M. Enciu, M. Giuricici (min. 46 S. Sporin), E. Amariei (min. 46 F. Dobie), C. Ureche, A. Ignea, D. Bud (min. 77 F. Nicoli), I. Fandel (min. 67 Ad. Vlădic) şi R. Ţurcaş (min. 46 N. Voroş). Antrenor: Robert Frusa

FC Bihor: R. Bob – T. Paublusztig, A. Gal, Sg. Bactăr (min. 64 A. Cherman), Al. Stoian (min. 46 K. Gagyi) – B. Vasile (min. 46 L. Ioviţă), G. Cherman, R. Săutiuţ – D. Cociuba, L. Tincău (min. 46 M. Hisu) şi Fl. Chitaş (min. 46 A. Moga). Antrenor: Florin Farcaş.

Au arbitrat: Tudor Jurcă – Casian Bâla şi Cristian Căşuţ (toți din Arad).


În celălalt joc al ultimei etape din play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a, Politehnica Timişoara a învins pe teren propriu cu scorul de 3-1 echipa Phoenix Buziaş. Astfel, în clasamentul final, FC Bihor s-a situat pe prima poziţie cu 69 de puncte, Politehnica Timişoara a ocupat locul 2, la mare distanţă, cu 54 de puncte, CSC Peciu Nou a încheiat pe poziţia a 3-a cu 43 de puncte, iar Phoenix Buziaş a ocupat locul 4, cu 37 de puncte.

De remarcat că FC Bihor, pe lângă că a terminat în fruntea clasamentului cu 15 puncte mai mult decât formația de pe locul 2, este şi singura echipă din toate cele 100 ale Ligii a III-a care nu a pierdut vreun joc în acest sezon.

De acum vor urma însă jocurile de baraj, pentru promovarea în Liga a II-a. În semifinale, FC Bihor va juca cu ACSO Filiaşi, în timp ce Politehnica Timişoara va întâlni echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Manşa I este programată miercuri, 22 mai, de la ora 18, pe terenul echipelor de pe locul 2, cele din Filiaşi şi Timişoara, returul urmând a avea loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:30, la Oradea şi Ghiroda.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON