URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2021, 11:54

Demonstrație de Teqball la Oradea: Marius Vizer jr. aduce în oraș două mese de joc ale celui mai inovativ sport (VIDEO)

Demonstrație de Teqball la Oradea: Marius Vizer jr. aduce în oraș două mese de joc ale celui mai inovativ sport (VIDEO) foto: teqball-romania.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recunoscut oficial ca fiind sportul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, practicat de fotbaliști precum Ronaldinho, Messi ori Neymar și de jucătorii unor cluburi de prestigiu cum ar fi PSG, Chelsea, Everton, FC Barcelona sau Real Madrid, Teqball vine și în Oradea.

Două mese speciale de joc, în valoare de 4.100 de dolari, vor fi donate orașului și Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea în cadrul unui eveniment care va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:00, la Baza Sportivă Salca din parcul cu același nume, de lângă Lotus Center. Programul va cuprinde alocuțiuni ale oficialilor locali și străini, semnare aactelor de donație, dar și un joc demonstrativ de Teqball.

Potrivit unui comunicat, donația este făcută de Federația Internațională de Teqball (FITEQ), la inițiativa lui Marius Vizer jr. (foto), secretarul general al FITEQ. Bihorean de origine, fiul președintelui Federației Internaționale de Judo a ținut în mod deosebit să facă un cadou municipiului Oradea. Astfel, una dintre mesele de Teqball va fi amplasată în cadrul Bazei Sportive Salca, unde orice dorește să practice acest sport o va putea folosi în mod gratuit.

Cea de-a doua masă de Teqball va fi donată Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea. ”Am ales ca, alături de Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, să dăruim această masă școlii din Oradea pentru a contribui la dezvoltarea educației sportive și pentru a promova teqball-ul”, a declarat Gergely Murányi, directorul pentru relații diplomatice al FITEQ.

Este pentru a treia oară când Federația Internațională de Teqball donează mese de joc în România pentru a fi folosite în mod gratuit de către public. De altfel, Teqball-ul câștigă din ce în ce mai mult teren în țara noastră, fiind înființate deja 34 de cluburi, jucătorii români fiind o prezență constantă la competițiile internaționale.

Jocul de Teqball a fost inventat în Ungaria, în 2012, de către Gábor Borsányi, György Gattyán și Viktor Huszár, și în doar 9 ani a avut o evoluție fulminantă, fiind recunoscut oficial drept sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial.

Teqball se joacă pe o masă curbată, cu o minge obișnuită de fotbal - de aici și motto-ul ”The World Is Curved”, folosindu-se, la fel ca la fotbal, piciorul sau capul. Extrem de spectaculos, acest sport poate fi practicat oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen. Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific. Au fost organizate deja competiții internaționale, Cupe Mondiale, turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Următorul pas îl reprezintă recunoașterea Teqball ca sport olimpic.

La nivel mondial sunt peste 10.000 de jucători de Teqball și au fost înființate federații naționale în mai mult de 110 țări. De asemenea, la ediția EURO 2020, suporterii au fost invitați să joace Teqball în Budapesta, Roma și Londra.

În plus, acest sport se bucură de susținerea unor ambasadori de marcă, precum Ronaldinho (foto), Figo, Galas, Karembeu, Puyol ori Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum FC Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Real Madrid. Ca un amănunt interesant, chiar și prințul Albert de Monaco are instalate în cadrul palatului regal două mese de Teqball.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON