URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2021, 18:24

De ziua lor, pompierii îşi deschid porţile. Demonstraţii de intervenţii, în curţile subunităţilor din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, bihorenii sunt invitaţi să-i viziteze pe salvatori, toate subunităţile urmând să-şi deschidă porţile.

"La sediile subunităţilor din judeţ, activităţile aferente "Zilei Porţilor Deschise", vor include exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii de luptă şi sesiuni de informare preventivă, desfăşurate în intervalul orar 10 -14", a anunţat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

La sediul inspectoratului şi al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea (strada Avram Iancu nr. 9), de la ora 11, se va prezenta modul de acţiune în cazul producerii unui incendiu în bucătărie, generat de uleiul din tigaie, de la ora 12 un exerciţiu demonstrativ de salvare de la înălţime, iar o oră mai târziu unul de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, în cazul producerii unui accident rutier.

De asemenea, persoanele interesate vor putea să viziteze Muzeul Pompierilor Bihoreni, amenajat la sediul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, situat pe strada Aluminei, nr. 57, respectiv expoziţia tematică "CRONICA prevenirii incendiilor şi a accidentelor de muncă, în imagini", deschisă publicului la Muzeul Oraşului Oradea, din incinta Cetăţii Oradea, pe tot parcursul lunii septembrie.

Pompierii bihoreni, 42 de intervenţii pe zi

În primele opt luni ale anului 2021, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat 10.089 de misiuni, în medie 42 de intervenţii pe zi pentru salvarea şi protejarea vieţilor oamenilor, a bunurilor acestora, a patrimoniului public şi privat în situaţii de urgenţă.

"Cele 10.089 de misiuni înregistrate au constat în 2.275 intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, 5.834 intervenţii ale echipajelor SMURD, respectiv peste 1.900 de recunoaşteri în teren şi exerciţii", a precizat Roşca.

Din intervenţiile de urgenţă, cele mai multe au fost incendii (peste 700), 281 au fost inundaţii, fenomene periculoase, asanări de muniţii, evenimente publice de amploare etc., 1.084 au fost misiuni pentru asigurarea zonei la accidente rutiere şi alte intervenţii, iar peste 200 pentru salvarea unor persoane blocate în locuinţe. 

În primele opt luni ale anului, peste 5.700 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD, dintre care 5.014 adulţi şi 735 de copii.

Totodată, în perioada ianuarie - august, în incendiile izbucnite în Bihor au fost salvate 22 de persoane, 10 au fost rănite şi 5 au decedat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON