De Ziua Pompierior din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana îi invită, joi, 13 septembrie, pe doritori, să le cunoască tenica din dotare şi la exerciţii demonstrative, la Ziua Porţilor Deschise.
"La sediul inspectoratului (strada Avram Iancu, numărul 9), activitatea se va desfăşura începând de la ora 12, iar la sediile subunităţilor din judeţ, între orele 10-16", se arată într-un comunicat al ISU.
Atât în Oradea cât şi în judeţ, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la prezentarea tehnicii de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotare, la exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor şi salvare de la înălţimi, precum şi la simulări de descarcerare a persoanelor dintr-un autoturism avariat şi de acordare a primului ajutor calificat, precum şi la efectuarea unor segmente din probele concursurilor profesionale.
"De asemenea, în aceeaşi zi aniversară, între orele 18-19, pompierii millitari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor vor defila cu autospecialele de intervenţie în municipiul Oradea, pe traseul: strada Avram Iancu- strada Traian Moşoiu- Piaţa 1 Decembrie- Piaţa Independenţei- strada General Magheru- Bulevardul Ştefan cel Mare- strada Transilvaniei- strada Matei Basarab-strada Avram Iancu", se mai arată în comunicatul ISU.
În data de 13 septembrie se împlinesc 164 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire şi curaj împotriva celor 5000 de ieniceri veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848. Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istorie, astfel că data de 13 septembrie a fost aleasă drept dată aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul.
"Aflaţi mereu în slujba cetăţenilor, pompierii militari nu au pregetat nicio clipă să intervină oricând şi oriunde a fost nevoie de ei. De-a lungul timpului, tipologia operaţiunilor a devenit mult mai complexă, astfel că, în prezent, pompierii militari acţionează pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea persoanelor implicate în accidente, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, a accidentelor chimice sau de materiale periculoase, intervin la cutremure sau alunecări de teren şi în multe alte situaţii care pun în pericol viaţa şi bunurile oamenilor", se mai arată în comunicatul ISU.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.