URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2015, 17:11

De comă: Acuzat că a prejudiciat Consiliul Judeţean, vicepreşedintele Alexandru Kiss e liber să se întoarcă la serviciu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie de comă creată de justiţia bihoreană! Trimis în judecată pentru corupţie, tocmai pentru că a făcut afaceri ilegale din funcţia de şef al Consiliului Judeţean, prejudiciiind instituţia cu milioane de auro, vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, se poate întoarce la serviciu, cu acordul judecătorilor!

Curtea de Apel Oradea a admis, joi, contestaţia depusă de liderul UDMR Bihor împotriva încheierii prin care magistraţii Tribunalului deciseseră să-l menţină sub control judiciar, cu mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a se întoarce la serviciu.

Şi omul de afaceri Beneamin Rus se poate întoarce la administrarea firmelor sale, decizia fiind similară şi în cazul său. Motivele judecătorilor Curţii nu se cunosc încă.

Un comunicat al instanţei arată doar că aceasta "a înlăturat obligaţia instituită inculpaţilor de a nu exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, prevăzută de art.215 alin.2 lit. e C.pr.penală, menţinând restul dispoziţiilor încheierii atacate".

Potrivit avocatului Răzvan Doseanu, unul din apărătorii vicepreşedintelui CJ Bihor alături de avocatul Cristian Popovici, în contestaţia înaintată Curţii de Apel Oradea s-a invocat faptul că Alexandru Kiss nu poate fi împiedicat să îşi exercite o funcţie în care a fost ales. "Clientului nostru i s-a interzis orice funcţie şi orice activitate, cu titlu general. Or, legea interzice doar activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Dar faptele de care este acuzat clientul meu se presupune că au fost săvârşite în calitate de preşedinte al CJ. Acum el nu mai deţine acea funcţie. Este consilier judeţean şi vicepreşedintele instituţiei, are alte atribuţii", spune avocatul. 

„Se impune a li se stabili (lui Kiss şi Rus – n.r.) obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a municipiului Oradea, de a nu se apropia de coinculpaţi de a comunica lunar informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă şi de a nu exercita profesia şi de a nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele (acestea din urmă cu atât mai mult cu cât există o evidentă contrarietate de interese între funcţia şi activităţile inculpatului Kiss Alexandru în cadrul Consiliul Judeţean Bihor şi acesta din urmă - prejudiciat, potrivit acuzării, prin faptele primului)”, aceasta fusese opinia judecătorilor de la Tribunalul Bihor atunci când au respins cererea de arestare a vicelui CJ şi a patronului Selina, considerând în schimb necesar ca aceştia să fie supuşi controlului judiciar.

Cei doi au fost trimişi în judecată săptămâna trecută, de DNA, iar la primul termen al procesului care a început la Tribunalul Bihor, judecătorul de Cameră Preliminară a decis să menţină măsura controlului judiciar, mai puţin obligaţia impusă inculpaţilor de a nu părăsi Oradea, pe care a înlocuit-o cu obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a României, soluţie care a fost apoi contestată.

Alexandru Kiss şi Beneamin Rus vor fi judecaţi într-un dosar în care liderul UDMR şi acoliţii săi sunt auzaţi că ar fi realizat venituri necuvenite de peste 4,3 milioane euro după ce ar fi intervenit ca firmele Keviep, Selina şi Martex Trand să beneficieze de contracte publice cu administraţia locală. Prin afacerile lor, bugetele publice ar fi fost păgubite cu peste 6 milioane euro.

Kiss a fost trimis în faţa instanţei pentru  spălare de bani în formă continuată (4 infracţiuni), abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, iar Rus pentru spălare de bani în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ha ,ha, ha :)))))
Stau şi ei în genunchi !!! :))))))
Postat 26 Iunie 2015, 22:56 de ADINA
vai si amar
tara de *..judecatori de *...hotul ordinar scapa...numai in romanica se poate intampla.....
Postat 26 Iunie 2015, 22:20 de jon1970
????????
Nu se gaseste nimeni sa-i ia la verificari pe acesti judecatori ?!?
Postat 26 Iunie 2015, 18:36 de Valhalla-Asgard
Mana budei....
Aici e mana budei !!! ea a gasit parghiile necesare pentru relocarea lui kiss si nu se putea sa-l lase pe rus inauntru !
Postat 25 Iunie 2015, 21:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON